Sextingul îmbunătăţeşte viaţa sexuală [STUDIU]

Cuplurile care îşi trimit mesaje cu caracter sexual sugestiv sau explicit, o practică cunoscută sub numele de „sexting”, au o viaţă sexuală mai împlinită şi mai multe relaţii intime, conform unui nou studiu prezentat la o conferinţă de psihologie care a avut loc în Toronto.

Potrivit unui sondaj realizat de Drexel University pe un eşantion de 870 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 82 de ani, 8 din 10 respondenţi au declarat că au trimis astfel de mesaje.

Trei sferturi dintre participanţii la cercetare au trimis imagini cu caracter sexual prietenului, iubitei, soţului sau soţiei şi au asociat sextingul cu o satisfacţie mai ridicată în relaţie. Mai mult, 43% dintre respondenţi au practicat sextingul în relaţii de ocazie şi doar 12% în aventuri extraconjugale. Asta înseamnă că mai mulţi oameni care au relaţii stabile trimit mesaje cu caracter sexual partenerilor decât cei care nu sunt implicaţi într-o relaţie stabilă.

Oamenii trimit cel mai adesea mesaje cu caracter sexual atunci când se află acasă (76,1% dintre respondenţi), iar aproape 30% de la serviciu sau alte locuri.

Studiul a fost prezentat la conferinţa American Psychological Association şi este primul care se concentrează pe efectele pozitive ale sextingului.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat