E-Boda intră pe piaţa de echipamente High Definition

04.11.2008
E-Boda intră pe piaţa de echipamente High Definition

E-Boda, firmă recunoscută la noi pentru player-ele DVD accesibile şi care “citesc tot”, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că anul 2009 va însemna trecerea într-o nouă eră – High-Definition. Concret, E-Boda intenţionează să lanseze în prima jumătate a lui 2009 un player Blu-Ray care pe lângă noul standard va recunoaşte aproape toate formatele audio/video de la începuturi şi până în zilele noastre.

TiVX HD Player

Echipamentele High Definition sunt considerate de nişă în ţara noastră, aceasta şi din cauză că transmisiile TV HD sunt restrânse. Cu toate acestea, România este gata să facă pasul către High-Definition. În 2008, vânzările de DVD Playere au scăzut cu aproximativ 20 %, iar în Statele Unite şi ţările dezvoltate vânzările au început şi continuat să se diminueaze încă din 2006, semn că oamenii doresc o noutate, o îmbunătăţire a lumii digitale.

TiVX HD Player

La ora actuală, E-Boda distribuie în România playere HD din gama TViX HD. Playerul TViX costă 400 de Euro fără TVA şi se bucură de un debut promiţător în România, vânzările din primele două luni depăşind 500 de unităţi. În luna decembrie, compania va lansa şi receptorul terestru DVB-T HD, România fiind una dintre puţinele ţări europene unde există deja transmisii terestre DVB-T HD prin cele două canale TVR HD şi Pro TV HD.

TiVX HD Player

De la lansarea lor pe piaţa românească şi până la sfârşitul anului 2008, totalul vânzărilor de televizoare LCD şi Plasmă HD va fi de circa 800.000 unităţi, ceea ce inseamnă un potenţial imens de creştere pentru produsele HD. Practic, toate aceste televizoare nu sunt folosite la adevăratul lor potenţial. 2008 – 2012 înseamnă o perioadă de tranziţie pentru produsele HD, dar la sfârşitul ei produsele SD (Standard Definition) şi implicit DVD playerele vor fi istorie. În acest moment produsele HD reprezintă un segment cu o dinamică foarte importantă comparativ cu produsele electronice de larg consum, de aceea pentru 2009 apreciez o creştere a vânzărilor pentru HD cu aproximativ 200%. Acestea vor contribui cu peste 30% la realizarea cifrei noastre de afaceri”, spune Alexandru Drăgoiu, Director General şi Fondator E-Boda.

Alexandru Drăgoiu, Director General şi fondator E-Boda

Principalii distribuitori ai produselor E-Boda sunt reţelele specializate Altex, Media Galaxy, Domo şi Flanco, hypermarketurile Carrefour, Cora şi Pic, dar şi distribuitorii online (eMAG).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News