Robotul Sofia ne linişteşte. Iată de ce se tem oamenii de inteligenţa artificială

22.03.2018
Robotul Sofia ne linişteşte. Iată de ce se tem oamenii de inteligenţa artificială

Sophia, un robot umanoid înzestrat cu inteligenţă artificială, a declarat, la o conferinţă organizată de ONU, că oamenii se tem de inteligenţa artificială deoarece citesc prea multe ştiri false despre acest subiect. Potrivit ei, această tehnologie va uşura vieţile oamenilor.

 

„Folosirea AI în industrie va creşte, dar oamenii s-au adaptat la schimbările aduse de revoluţiile industriale în trecut”, a spus Sophia, în discursul de trei minute. „Noi locuri de muncă vor fi generate şi treaba pe care o voi face eu te va ajuta pe tine să faci o treabă mai bună, care este mai puţin periculoasă şi repetitivă, astfel încât să ai mai mult timp pentru lucrurile care îţi fac plăcere”, a continuat robotul.

 

 

Apoi Sophia a făcut o glumă: va fi prima maşină care va escalada Muntele Everest.

Sophia, care va participa în curând şi la o conferinţă organizată în România, a fost dezvoltată de compania Hanson Robotics din Hong Kong. Acest robot este primul care a primit cetăţenia unui stat, Arabia Saudită. Totuşi, unii experţi au spus că Sophia este o unealtă de marketing şi că adevărata inteligenţă artificială nu este aceasta.

 

Yann LeCun, şeful diviziei AI din cadrul Facebook, a declarat că Sophia este pentru această tehnologie „ceea ce este prestidigitaţia pentru magia adevărată”. „Poate că am putea numi asta ‘Potemkin AI’. În alte cuvinte este o aiureală totală”, a mai scris el pe Twitter.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult