Facebook Messenger devine un concurent pentru WhatsApp

04.12.2012
Facebook Messenger devine un concurent pentru WhatsApp

Făcând încă un pas pe drumul către dominaţia mondială, Facebook a anunţat astăzi lansarea unui nou serviciu care, deşi face o concesie celor care nu au un cont de utilizator şi nici nu intenţionează să-l facă prea curând, consolidează prezenţa companiei pe terenul mesageriei instantanee.

Aplicaţia Facebook Messenger pentru Android a fost actualizată astăzi şi permite acum utilizarea fără a mai necesita autentificarea cu un cont de utilizator, ci doar setarea unui nume şi a numărului de telefon. La fel ca în cazul WhatsApp, liderul neoficial al mesagerie multiplatformă instantanee, noua versiune a clientului de mesagerie Facebook va folosi numerele de telefon din agendă pentru completarea listei de prieteni şi va permite trimiterea de mesaje printr-o conexiune de date fără a necesita vreo interacţiune cu restul serviciilor Facebook. Mai mult, aplicaţia poate fi setată ca client implicit pentru mesajele standard SMS.

Această lansare nu este una internaţională, aplicaţia actualizată urmând să fie disponibilă momentan doar în Australia, Africa de Sud, Indonezia, India şi Venezuela, însă compania afirmă că intenţionează să extindă cât de curând posibil noul mod de comunicare. În cazul versiunii pentru iOS, compania afirmă că nu are încă un program clar stabilit şi nu poate oferi o dată de lansare.

Dincolo de WhatsApp, domeniul mesageriei instantanee este populat de Kik, Kakaotalk, WeChat sau Palringo, precum si de soluţiile cu restricţii mai drastice de platformă precum ChatOn, iMessage sau BlackBerry Messenger. Toate aceste aplicaţii oferă alternative mult mai ieftine la clasicul serviciu SMS, eliberând astfel utilizatorii de restrictiile şi povara planurilor tarifare. Până când noul serviciu va fi disponibil şi în România, nu putem trece cu vederea faptul că aceasta este a doua veste de astăzi care se referă la integrarea mai puternică Facebook în cadrul unui produs popular.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News