Google va împrospăta hărţile Street View din România pentru a ţine pasul cu drumurile nou construite şi peisajul urban

19.06.2018
Google va împrospăta hărţile Street View din România pentru a ţine pasul cu drumurile nou construite şi peisajul urban

În aceasta vară, maşinile Google Street View se întorc în România pentru a actualiza imaginile din Google Maps. Vor fi prioritare şoselele şi drumurile principale care leagă localităţile, în ideea că acestea s-au schimbat sau au fost extinse, începând cu anul 2010 şi până acum. Maşinile vor porni pe 25 iunie şi se vor plimba prin ţara noastră timp de două luni.

Accesibil din Google Maps, serviciul Street View este în prezent disponibil în mai mult de 85 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica. Cu Google Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) şi chiar spaţiu. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat şi după această dată, fiind actualizate imaginile din marile oraşe şi adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea.  

Tot în această perioadă serviciul Street View este extins şi cu imagini din Delta Dunării, proiect derulat în colaborare cu organizaţia World Wide Fund Romania. Mai mult, în perioada următoare vor fi publicate pe Google Maps imagini Street View din diferite obiective turistice din Transilvania, utilizatorii putând găsi noile destinaţii pe hărţile Google Maps.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult