Interfaţă nouă pentru magazinul Google Play

16.07.2013
Interfaţă nouă pentru magazinul Google Play

Anunţată încă din luna mai cu ocazia evenimentului Google I-O, noua interfaţă Google Play este de acum oficială. Bazată pe acelaşi design cu selecţii dreptunghiulare observat deja în aplicaţia Google Play 4.0+ pentru dispozitive cu sistem Android, noua interfaţă aduce un suflu de prospeţime în toate secţiunile importante: Play Movies, Music, Books, Magazines şi aplicaţii.

Interfaţă nouă pentru magazinul Google Play

Comparată cu vechea interfaţă, cea actuală oferă beneficiul unei gestionări mai eficiente a spaţiului disponibil pe ecran, modificând automat aranjarea elementelor de interfaţă în funcţie de dimensiunea ecranului.

Secţiunile magazinului virtual pot fi vizitate accesând panoul de navigaţie prezentat în colţul stânga-sus a ecranului. Fiecare secţiune dispune de propriul panou de navigaţie, în care găsim link-uri relevante (ex. “My Apps” şi “Shop” în secţiunea rezervată aplicaţiilor). Pentru a ajunge rapid în altă secţiune a magazinului Google Play tot ce trebuie să facem este să folosim bara albă din stânga panoului de navigaţie, evidenţiată cu o săgeată.

Magazinul Google Play - secţiunea Apps

Secţiunea Apps a magazinului Google Play ne întâmpină cu o listă de selecţii dreptunghiulare, descriind aplicaţiile disponibile. În spatele fiecărei selecţii se află pagini de prezentare cu imagini şi descrierea aplicaţiei selectate, comentarii lăsate de alţi utilizatori, link-uri către aplicaţii similare şi o secţiune “What’s new” în care sunt prezentate noutăţile aduse de fiecare versiune nou lansată.

Magazinul Google Play - fiecare aplicaţie are parte de propria pagină de prezentare

Alternativ, activarea link-ului de culoare verde conţinând preţul aplicaţiei sau cuvântul FREE, ne duce direct la meniul de instalare, de unde alegem dispozitivul pentru care dorim să instalăm aplicaţia.

Magazinul Google Play - de acum putem alcătui Wishlists-uri pentru cumpărături

Dacă la capitolul noutăţi avem suportul pentru Wishlist-uri, interfaţa Google Play are şi câteva omisiuni. Spre exemplu, nu mai putem dezinstala aplicaţii din interfaţa web a magazinului virtual şi nici vedea ce aplicaţii sunt instalate pe fiecare dispozitiv în parte

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult