Leaderii Uber Franţa au fost reţinuţi de autorităţi

Leaderii Uber Franţa au fost reţinuţi de autorităţi

În urma protestelor realizate de taximetrişti săptămâna trecută în Franţa, autorităţile au reţinut doi membri ai conducerii Uber France pentru interogare. Este vorba despre CEO-ul companiei Thibault Simphal şi managerul general al Uber Europe Pierre-Dimitri Gore-Coty. Aceştia sunt investigaţi pentru încurajarea angajării ilegale şi transport ilegal de persoane în cadrul serviciului de transport UberPop.

În Franţa, Uber oferea acoperire în Paris şi în oraşele învecinate, ajungând la peste 400.000 de utilizatori. UberPop a fost interzis încă din luna decembrie a anului trecut, însă avea permisiunea de a opera până când instanţa va lua o hotărâre definitivă, termen care era stabilit pentru septembrie 2015.

În ciuda acestei decizii, se pare că autorităţie franceze au repartizat 200 de ofiţeri de poliţie care să caute, să amendeze şi să reţină vehiculele soferilor care operează sub UberPop.Conform legii statului francez, transportul ilicit de persoane se află sub articolul 40 din codul penal, a cărui pedeapsă poate fi o amendă de până la 300.000 de euro şi doi ani de detenţie.

Momentan comunicarea în legătură cu această situaţie este limitată atât din partea autorităţilor din Franţa, cât şi din partea Uber şi va trebui să mai aşteptăm câteva zile până când vom avea detalii complete despre ce se va întâmpla în continuare. În România, chiar şi după noile reglementări legale, oficialii Uber susţin că operează în limitele impuse de lege şi că nu există riscul încetării activităţii companiei pe teritoriul ţării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult