Primeşti 2 GB spaţiu gratuit în Google Drive dacă îţi verifici setările de siguranţă

09.02.2016
Primeşti 2 GB spaţiu gratuit în Google Drive dacă îţi verifici setările de siguranţă

În cazul în care folosiţi Google Drive destul de des, iar cei 15 GB pe care Google îi oferă gratuit nu sunt de ajuns, probabil că a venit momentul să verificaţi setările de intimitate şi securitate de pe contul Google. Compania oferă tuturor celor care îşi revizuiesc aceşti parametri ai contului câte 2 GB spaţiu de stocare pe Google Drive în plus, gratis, pe viaţă. Oferta este valabilă doar astăzi, 9 februarie, cu ocazia sărbătorii „Ziua Siguranţei pe Internet”, sărbătorită în fiecare an.

Pentru a beneficia de această ofertă limitată, nu trebuie decât să accesaţi Google.ro şi să apăsaţi pe noul link „Verifică siguranţa online”. Acest proces durează două minute, conform Google şi poate fi făcut de către oricine, indiferent de nivelul abilităţilor informatice. Google cere utilizatorilor să verifice informaţiile perfonale precum numărul de telefon, adresa de e-mail secundară şi întrebarea de siguranţă pentru a se asigura că sunt de actualitate, după care oferă o listă cu dispozitive şi aplicaţii care au acces la acest cont.

În cazul în care vedeţi în acea listă computere neautorizate, sau de pe care aţi uitat să vă deconectaţi, puteţi face asta fără să ajungeţi la respectivul dispozitiv. De asemenea, este posibilă şi oprirea accesuli unor aplicaţii la informaţiile personale de pe contul Google tot din acest meniu. Odată ce verificaţi toate aceste setări, Google va adăuga cei 2 GB în plus pe contul de Google Drive.

Utilizatorii nu au nimic de pierdut în cadrul acestei campanii. Nu numai că îşi îmbunătăţesc securitatea contului Google, însă sunt şi răsplătiţi pentru asta cu spaţiu de stocare în plus. O campanie similară a fost organizată şi anul trecut, cei care au participat la Ziua Siguranţei pe Internet şi anul trecut putând avea acum 19 GB spaţiu pe Google Drive complet gratuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult