Qualcomm dă în judecată Apple, acuzând divulgarea de secrete tehnologice către rivalul Intel

03.11.2017
Qualcomm dă în judecată Apple, acuzând divulgarea de secrete tehnologice către rivalul Intel

Acuzat de înglobarea fără drept a unor tehnologii Qualcomm proprietare în propriile produse, Apple este ţinta de mai multor procese vizând sistarea vânzărilor iPhone şi plata unor despăgubiri care depăşesc suma de 1 miliard dolari, însă noile acuzaţii aduse de Qualcomm riscă să pună Apple într-o lumină extrem de proastă, afectând credibilitatea companiei în faţa partenerilor actuali şi viitori.

Potrivit noilor acuzaţii aduse de Qualcomm, Apple ar fi oferit rivalului Intel acces clandestin la resurse software confidenţiale extrem de valoroase, inclusiv coduri sursă.

La originea neplăcerilor ar fi colaborarea dublă pe care Apple a avut-o de-a lungul anilor cu Intel şi Qualcomm, în produsele companiei ajungând să fie încorporate componente furnizate de ambele companii. Aparent, printre beneficiarii solicitărilor pentru informaţii confidenţiale s-ar fi aflat şi persoane din rândul inginerilor angajaţi de Intel, Apple încălcând astfel termenii acordului de licenţiere semnat cu Qualcomm.

Dacă acuzaţiile se confirmă, Apple ar putea fi obligat să plătească despăgubiri consistente fostului partener. Într-o primă reacţie, Apple a anunţat că nu va mai încorpora modem-uri livrate de Qualcomm în propriile produse, începând cu anul viitor. Dacă se concretizează, măsura va reduce cu până la 7,5% veniturile realizate de Qualcomm, compensând măcar parţial despăgubirile acordate în tribunal.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult