Utilizatorul de DC++ amendat a fost răzbunat

31.07.2009
Utilizatorul de DC++ amendat a fost răzbunat

Site-ul UPFR (Uniunea Producătorilor de Fonograme din România) a fost atacat de către hackeri, cel mai probabil în urma cazului “Amenda DC++” care a ţinut zilele acestea prima pagină a publicaţiilor online din IT . Site-ul este în momentul de faţă marcat de către Google şi Mozilla drept unul cu potenţial dăunător, motiv pentru care nu dăm link către el.

Desigur, acest aspect contează mai puţin, deoarece upfr.ro este unul dintre site-urile lăsate de izbelişte şi unde cele mai recente informaţii datează de acum câteva luni.

Atacul este un răspuns la adresa UPFR şi AIMR prin care oamenii şi-au exprimat nemulţumirea legată de decizia autorităţilor de a amenda utilizatorul pentru deţinerea de muzică protejată de legea dreptului de autor şi pusă la dispoziţia celorlalţi prin intermediul DC++.

Am comentat într-un material mai amplu acest eveniment şi rămân la părerea că măsura de a amenda userii de programe de file-sharing este rudimentară şi abuzivă.

Pe de altă parte, nu sunt de acord cu răspândirea de materiale protejate de legea dreptului de autor pe Internet. Mulţi au spus că este ca şi cum ţi-ai cumpăra o carte şi ai împrumuta-o cuiva să o citească. Ei bine, o carte nu o poţi împrumuta simultan la câteva zeci de mii de persoane.

Trebuie cumva ca şi autorul materialelor să fie cumva apreciat pentru munca depusă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News