YouTube renunţă la editorul video şi la funcţia de „slideshow”

21.07.2017
YouTube renunţă la editorul video şi la funcţia de „slideshow”

YouTube a decis să mai renunţe la anumite componente ale serviciului care nu sunt foarte populare printre utilizatori. În ciuda faptului că cei care nu beneficiază de cunoştinţe foarte mari de editare probabil că apreciau faptul că puteau face mici modificări clipurilor urcate pe serverele serviciului, compania a decis să renunţe la editorul web, alături de capabilitatea de a realiza colaje foto.

Se pare că aceste capabilităţi nu erau utilizate aproape deloc de către utilizatori, iar continuarea dezvoltării lor şi adaptării lor la noile schimbări consumau resurse ale echipei de dezvoltare inutil. Astfel, începând cu data de 20 septembrie, editorul video şi photo slideshow vor deveni inactive, iar proiectele deja create şi nesalvate vor fi şterse. În locul acestora, YouTube va realiza probabil alte capabilităţi similare în viitor, sau îşi va concentra eforturile de dezvoltare în alte arii ale serviciului.

O funcţie utilă chiar şi pentru cei care îşi editează clipurile înainte să le urce pe YouTube este Enhancements, care era integrată în editorul video. Aparent, aceasta nu va dispărea, utlizatorii având în continuare acces la posibilitatea de a tăia din intro sau outro, să adauge un efect de blur, sau să adauge filtre deasupra clipurilor.

Cu soluţii de editare video ieftine şi uşor de folosit precum iMovie sau Windows Movie Maker, probabil că nu foarte mulţi vor simţi lipsa celor două componente de editare din YouTube.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult