Bucureştiul, gazda unuia dintre cele mai mari evenimente mondiale de sport electronic

Bucureştiul, gazda unuia dintre cele mai mari evenimente mondiale de sport electronic

În această toamnă, România va fi în centrul atenţiei a milioane de fani ai sportului electronic din întreaga lume. În perioada 20 – 21 octombrie, Capitala va găzdui a patra şi ultima etapă din calendarul de anul acesta al DreamHack Eizo Open, un turneu de referinţă pentru sportul electronic mondial. Evenimentul de la Bucureşti este unul decisiv pentru cei mai importanţi gameri ai lumii, în vederea calificării la marea finala DreamHack Winter din noiembrie, din Suedia.

La turneul din Capitală, care se va desfăşura la TurboHalle, pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, vor veni peste 150 dintre cei mai buni jucători de Counter-Strike 1.6, StarCraft 2 şi League of Legends ai momentului.

Aceştia îşi vor disputa premii în valoare totală de peste 30.000 de euro, dar şi participarea directă sau câştigarea de puncte pentru accederea la marea finală a turneului.

Participanţii la DreamHack Bucureşti vor sosi din peste 25 de ţări, printre care se numără Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Kazahstan, Macedonia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina. Aceştia se vor „duela” în faţa a 2.000 de spectatori si vor fi susţinuţi de milioane de fani care vor urmări transmisiunile live şi înregistrările a 20 televiziuni şi site-uri din întreaga lume.

Pentru competiţia de StarCraft 2 sunt disponibile între 64 şi 128 de sloturi de înscriere şi sunt puse la bătaie premii care ating valoarea totală de 18.000 de euro. Turneul 1v1 la acest joc va începe cu grupe multiple, iar cei care se vor califica mai departe vor ajunge în playoff-urile de tipul single-elimination.

Cei care nu vor reuşi să se claseze pe primele două poziţii, cele care asigură participarea directă la marea finală DreamHack Winter, se mai pot califica dacă acumulează suficiente puncte. DreamHack Eizo Open Stockholm, Summer, Valencia şi Bucuresti preced DreamHack Winter, ce va avea loc la Jonkoping, în Suedia, în perioada 22 – 25 noiembrie.

Astfel, în marea finală de la Jonkoping se pot califica primii 12 jucători cu cel mai mare punctaj adunat, obţinut în competiţiile anterioare.

În plus, şi Counter-Strike 1.6, unul dintre cele mai populare jocuri din România, dar şi din Europa de Est, va fi prezent pe PC-urile de la DreamHack Bucureşti.

La acest turneu, al căror premii totale ajung la suma de 10.000 de euro, vor participa 16 echipe – 12 dintre acestea fiind echipe străine – opt invitate şi opt care vor promova din etapele de calificări online, care vor avea loc între 8 şi 30 septembrie. Echipa câştigătoare a acestui concurs va avea asigurată participarea în concursul de Counter-Strike din cadrul DreamHack Winter 2012, dotat cu premii de peste 45.000 de dolari.

Pe lângă StarCraft 2 şi Counter-Strike 1.6, la Bucureşti se va disputa şi o competitie de League of Legends, joc cunoscut ca având cea mai rapidă creştere în lumea sporturilor electronice şi peste 35 de milioane de jucători la nivel mondial.

În timpul acestui concurs, opt echipe de League of Legends se vor întrece pentru premii totale de 4.000 de euro.

Dintre aceste echipe, şase au fost invitate (două de pe plan local) şi au confirmat participarea la eveniment, urmând ca ultimele două locuri disponibile să fie ocupate prin intermediul calificărilor online, care vor avea loc între 24 septembrie şi 1 octombrie. Calificările vor fi organizate pe serverele EU Nordic & East, fiind deschise doar echipelor din România.

Preţul biletului pentru o zi de acces la eveniment este de 30 de lei, iar pentru două zile – 45 de lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News