Acer Switch 3 – o alternativă accesibilă la Surface, ideală pentru cei care călătoresc mult [REVIEW]

18.07.2017
Acer Switch 3 - o alternativă accesibilă la Surface, ideală pentru cei care călătoresc mult [REVIEW]
INTRODUCERE, CONSTRUCŢIE, DESIGN, ERGONOMIE

Prin intermediul seriei Surface, Microsoft a reuşit să popularizeze dispozitivele 2-în-1. Acestea s-au dovedit a fi unelte foarte utile în special pentru cei care călătoresc mult şi au nevoie de accesul la aplicaţii de productivitate. Locul lor în portofoliul de gadgeturi al unui utilizator este între desktopul sau laptopul greu de acasă/la serviciu şi smartphone. Din păcate, modelele din portofoliul Microsoft nu au un preţ accesibil. Din fericire, alte branduri au venit cu oferte şi pentru portofele mai „subţiri”. Pentru cei care îşi doresc un astfel de dispozitiv, Acer Switch 3 este o variantă demnă de luat în seamă. Modelul taiwanezilor are un preţ decent, un ecran tactil de calitate superioară şi o tastatură reuşită.

Construcţie, design, ergonomie

Acer Switch 3 atrage atenţia prin construcţia solidă şi materialele de calitate folosite. Tableta propriuzisă este realizată din metal (marginile) şi aluminiu în partea din spate. Suportul metalic care ţine tableta pe birou în unghiul dorit are un design inedit, „ascuns” în marginile tabletei atunci când nu este folosit.

Toate porturile şi opţiunile de conectare de care dispune Switch 3 sunt poziţionate pe marginea din stânga. Găsim acolo un port USB 3.0, unul USB Type-C, un slot pentru card microSD, jack-ul audio universal de 3,5 mm şi mufa pentru încărcare. Ar fi ajutat destul de mult prezenţa unui al doilea port USB standard, mai ales pentru utilizatorii care folosesc un maus împreună cu dispozitivul. În acest scenariu nu mai poate fi conectat un al doilea dispozitiv USB, precum un hard disk extern sau un memory stick. Problema poate fi rezolvată prin folosirea unui adaptor din USB Type-C în USB standard.

Pe marginea de sus, în stânga, găsim butoanele de On/Off, volum şi cel pentru meniul Windows. Acesta din urmă are şi funcţie de wake-up: porneşte din nou ecranul după ce a intrat în stand-by.

Tastatura este bine construită şi se ataşează la tabletă prin intermediul unui sistem magnetic puternic, cu două zone de prindere, care are la mijloc şase pini. Distanţa dintre taste este generoasă pentru un dispozitiv cu aceste dimensiuni. Totuşi, tastatura este flexibilă atunci când apeşi cu putere pe taste, iar acest lucru i-ar putea deranja pe cei care au mâini mai mari şi, implicit, mai grele. Aş fi preferat ceva mai multă rigiditate.

Tastatura este acoperită un un material textil, care este acoperit cu un fel de cauciuc sau silicon (nu mi-am putut da seama exact). Spre deosebire de cea de pe modelul mai scump, Switch 5, tastatura de pe Switch 3 nu este iluminată.

Touchpad-ul are dimensiuni generoase şi este foarte precis. Nu există butoane dedicate pentru clic stânga sau dreapta. Aceste comenzi se dau prin apăsarea touchpad-ului.

Ecranul cu diagonală de 12,2 inci şi rezoluţie Full HD (1.920 x 1.080 pixeli) este unul de calitate superioară, iar imaginile afişate sunt superbe. Tehnologia IPS LCD oferă unghiuri de vizualizare excelente, de maxim 178 de grade, un plus pentru un dispozitiv 2-în-1, mai ales atunci când este folosit în modul tabletă.

Cu tastatura ataşată, Acer Switch 3 cântăreşte 900 de grame, cam cât un ultrabook. Greutatea este destul de mare dacă o comparăm cu cea a iPad Pro de 12,9 inci, care cântăreşte 677 de grame.

Trebuie precizat faptul că o dovadă pentru designul reuşit al acestui produs este prestigiosul premiu Red Dot Design primit de dispozitiv.

Acesr Switch 3 este echipat cu două camere, una principală de 5 MP şi alta frontală de 2 MP. Acestea sunet mediocre, la fel ca cele de pe majoritatea tabletelor, dar veţi putea conversa pe Skype fără probleme atunci când este nevoie.

Caracteristici tehnice

Nume: Acer Switch 3
Ecran: 12,2 inci, IPS, rezoluţie 1.920×1.080 pixeli
CPU: Intel Pentium N5200 Quad-Core 1,10 GHz
GPU: Intel HD Graphics 505
RAM: 4 GB LPDDR3
SSD: Hitachi 64 GB eMMC
Sunet: stereo
Conectivitate: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, 1x USB 3.0, 1x USB Type-C,  microSD card reader, 1 x 3.5 mm jack, slot dedicat pentru încărcare
Alte dotări: tastatura magnetică, suport metalic
Acumulator:  8 ore de utilizare (oficial) / 6 ore + în utilizare normală
Greutate: 900 g
Sistem de operare: Windows 10 Home

Părţi pozitive

Design reuşit, bazat pe materiale de calitate
Tastatură comodă, cu distanţă suficientă între taste
Ecran performant
Autonomie bună a bateriei

Părţi negative

Se simte lipsa unui al doilea port USB standard
Tstatura nu este iluminată
Switch 3 este destul de greu pentru un dispozitiv 2-în-1

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult