Apple iPad 3 va avea ecran 3D ?

06.05.2011
Apple iPad 3 va avea ecran 3D ?

Apple caută noi modalităţi de a-şi impresiona fanii, iar cea mai nouă găselniţă pare să fie tehnologia ecranelor 3D, despre care trebuie să recunoaştem că ar face casă bună cu iPad 3.

Zvonurile despre un iPad 3 3D vin chiar de la Hollywood, unde se pare că mai multe studiouri lucrează deja cu spor la crearea de conţinut video 3D pentru marea lansare a tabletei iPad de a treia generaţie.

Oficialii Foxconn, unul din principalii parteneri Apple şi un fabricant major pentru produsele companiei, aparent au lăsat să se înţeleagă că integrarea de facilităţi 3D în designul viitorului iPad 3 este practic o certitudine.

Rămâne de văzut ce tehnologie va alege Apple pentru ecranul 3D al tabletei iPad 3. Ca şi posibile opţiuni, Apple ar putea alege între tehnologia ochelarilor Active Shutter şi un ecran asemănător celor folosite de monitoarele 3D pentru PC, ochelari pasivi polarizaţi, ochelari anaglifici sau poate un ecran 3D asemănător celui folosit de consola Nintendo 3DS, pentru care nu este nevoie de ochelari speciali. Nu este exclus nici ca Apple să ne surprindă implementând o tehnologie complet nouă, sau vreuna din tehnologiile 3D recent descoperite dar încă neutilizate în produse comerciale.

Un scenariu mai puţin entuziasmant ar fi cel în care Apple decide să integreze numai capabilităţi pentru redarea de conţinut 3D stereoscopic către dispozitive conectate prin interfaţă HDMI, cum ar fi un televizor 3D sau videoproiector. Spre exemplu, tableta LG Optimus Pad suportă captură video în format stereoscopic, conţinutul înregistrat putând fi vizionat apoi pe ecranului unui televizor 3D conectat prin interfaţă HDMI , iar tableta BlackBerry PlayBook se limitează doar la funcţiile de redare a secvenţelor video 3D.

Din păcate iPad 2 a venit prea târziu pentru a putea vorbi despre o eventuală lansare a tabletei iPad 3 mai devreme de anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News