Apple pregăteşte noi MacBook-uri şi iPad-uri, conform unei listări oficiale

09.07.2018
Apple pregăteşte noi MacBook-uri şi iPad-uri, conform unei listări oficiale

Apple continuă să fie una dintre cele mai secretoase companii din industria de tehnologie, pedepsind orice fel de informaţie scăpată pe internet de către angajaţi. Sunt anumite lucruri pe care nu le poate ascunde, precum înregistrarea unor dispozitive noi în bazele de date ale unor instituţii publice, lucru care s-a întâmplat din nou luna aceasta. Mai multe modele de noi computere MacBook şi tablete iPad au fost listate în baza de date a Comisiei Economice din Eurasia, sugerând lansarea de noi produse în viitorul apropiat.

Aceasta nu este prima dată când baza de date EEC dezvăluie noi produse Apple înainte de termen, în 2016 aici fiind prima dată depistate informaţii despre iPhone 7, Apple Watch Series 2 şi Apple Watch Series 1, cât şi despre căştile wireless AirPods, care au ajuns între timp unul dintre cele mai de succes produse ale companiei. De asemenea, În 2017, tot aici au fost listate noile modele de Magic Keyboard şi noi laptop-uri şi tablete, iar în luna februarie a acestui an am putut vedea informaţii despre noul iPad de generaţie a şasea.

Modelele listate acum sunt patru computere din gama „Mac” cu numerele de model A1931, A1932, A1988, A1989 şi A1990, cât şi cinci noi modele de tablete iPad cu numerele de model A1876, A2013, A1934, A1979 şi A2014. Singurul lucru ciudat pentru această listare este sistemul de operare listat pentru aceste dispozitive, computerele rulând macOS High Sierra, iar tabletele iOS 11. Întrucât ar trebui să fie vorba despre modele noi, acestea ar trebui să ruleze din fabrică macOS Mojave şi iOS 12.

Există de mai multă vreme zvonuri despre noi computere MacBook, precum un model ieftin „Air” cu ecran retina şi o tabletă iPad cu Face ID, margini subţiri în jurul display-ului şi cu ecran decupat în partea de sus. Acesta din urmă a fost semi-confirmat chiar de către versiunea beta de iOS 12, care are deja funcţii care folosesc camera True Depth integrate într-un format dedicat tabletelor.

Cel mai probabil însă, va mai dura ceva timp până când vom afla detaliile complete pe căi oficiale despre aceste dispozitive. Apple lansează în general telefoanele iPhone în luna septembrie, dedicând un eveniment separat în octombrie sau noiembrie pentru noi modele de laptop-uri şi tablete, pentru a putea prinde perioada de sărbători de la sfârşitul anului (Thanksgiving, Black Friday şi Sărbătorile de Iarnă), când majoritatea cumpără cadouri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult