ASUS Eee, laptopul de 250$

14.07.2007
ASUS Eee, laptopul de 250$

Ultimii ani au văzut un interes crescut din partea giganţilor lumii IT de a oferi echipamente accesibile ca preţ ţărilor defavorizate şi celor cu posibilităţi financiare limitate. Vorbesc aici de AMD PIC, OLPC şi mai nou ASUS Eee.

ASUS Eee PC 701, pe numele său complet, se deosebeşte de PIC şi OLPC prin preţ, care urcă la 250 $. Pentru acest preţ însă utilizatorul primeşte mult mai mult: un procesor Dothan Pentium M la 900 MHz, 512 MB RAM, stocare flash de 8 sau 16 GB, webcam, display de 7 inch şi o greutate sub 1 Kg. Pe scurt avem de-a face cu unul din cele mai mici laptopuri la ora actuala, cu preţ de 10 ori mai mic şi performanţe de acum 2-3 ani.

Cei de la Notebook Review au apucat să îl testeze şi s-au declarat mulţumiţi, fiind impresionaţi de timpul de iniţializare şi shutdown a sistemului de operare Linux: 10, respectiv 5 secunde. Dezavantaje există bineînţeles: carcasa este dintr-un plastic nu foarte solid, în rest aveam de-a face cu un învingător.

Sper ca ASUS Eee să aibă succes şi să ajungă şi la noi în ţară, preţul fiind sensibil mai mic decât cel al unui calculator no-name asamblat la colţul străzii.

ASUS Eee, laptop de 250 $

Urmărește Go4IT.ro pe Google News