ASUS pregăteşte un Chromebook mai puternic, oferind ecran cu deschidere la 360°

21.10.2016
ASUS pregăteşte un Chromebook mai puternic, oferind ecran cu deschidere la 360°

Apărute ca alternativă de buget pentru sisteme laptop, familia de portabile Chromebook pune la dispoziţie o ofertă variată de modele, cuprinzând mai toate nişele de piaţă. Luăm spre exemplu ASUS C302A, primul Chromebook cu design convertibil şi Stylus inclus în pachetul cu accesorii.

După o lungă perioadă în care aproape au căzut în uitare, dispozitivele Chromebook par să revină în centrul atenţiei, producătorii anticipând o creştere a vânzărilor impulsionată de adăugarea suportului pentru aplicaţii de Android în sistemul Chrome OS.

Aşteptat să fie dezvăluit în curând, portabilul cu design 2-in-1 pare gândit pentru maximizarea productivităţii, ASUS oferind atât opţiuni pentru folosirea dispozitivului în mod laptop şi tabletă, cât şi un stylus (PEN) care să facă navigarea interfeţei touch mai confortabilă.

Cu specificaţii la nivelul unui laptop complet utilat, Chromebook C302A va fi motorizat de un procesor Core m3-6Y30 (nucleu Skylake) şi 8 GB memorie RAM. Doar memoria internă de tip eMMC (32GB) poate fi considerată o soluţie de compromis, însă platforma Chrome OS este suficient de bine optimizată pentru a oferi un nivel de performanţă acceptabil chiar şi în lipsa unui dispozitiv SSD. Piesa de rezistenţă este însă ecranul de 12.5” cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, acompaniat cu o interfaţă touch performantă.

Din păcate în ciuda setului de specificaţii nu chiar de top, noul portabil este aşteptat cu un preţ record pentru gama Chromebook, de 800 euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult