Viitoarea generaţie de portabile Chromebook ar putea avea senzor de amprente ca dotare standard

06.09.2016
Viitoarea generaţie de portabile Chromebook ar putea avea senzor de amprente ca dotare standard

Reintrate în atenţia publicului după ce Google a anunţat actualizarea platformei cu suport pentru folosirea aplicaţiilor de Android, portabilele Chromebook ar putea primi şi un upgrade la partea de hardware, luând forma unui senzor biometric servind ca metodă alternativă de autentificare.

Departe de a reprezenta ceva cu totul nou, senzorul biometric este de mult timp în dotarea telefoanelor şi tabletelor cu sistem Android, includerea sa în dotarea următorului val de dispozitive Chromebook reprezentând un pas logic pentru extinderea opţiunilor pentru securitate.

De altfel, senzorul biometric ar putea fi curând o dotare comună pentru majoritatea laptopurilor cu sistem de operare Windows şi chiar portabile din seria MacBook Pro.

Având în vedere costul tot mai mic al acestei componente, întâlnită inclusiv în dotarea telefoanelor cu Android din gama entry-level, este puţin probabil ca includerea senzorului biometric să ducă la o creştere sesizabilă a preţului de achiziţie plătit de cumpărători. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult