ASUSPro B9440 a fost prezentat drept „cel mai subţire laptop de business”

09.01.2017
ASUSPro B9440 a fost prezentat drept „cel mai subţire laptop de business”

ASUS a adus la CES 2017 mai multe laptop-uri puternice pentru gaming, cât şi un model actualizat al lui ZenBook 3, însă unul dintre cele mai interesante computere portabile prezentate de companie pare însă să fie unul dedicat mediului business. Acesta face parte din gama ASUSPro şi poartă numele B9440, iar compania taiwaneză îl recomandă drept „cel mai subţire laptop de business”.

Noul ASUSPro foloseşte o nouă construcţie , care face partea de jos mult mai subţire decât pe un model obişnuit. Acesta vine echipat cu un display cu diagonală de 14”, într-o construcţie mai mică decât a unui MacBook Air de 13”. Cu margini subţiri. Corpul computerului este realizat din aliaj de magneziu, care asigură rezistenţă sporită faţă de aluminiu şi asigură o greutate scăzută de numai 1.04 kg.

În ciuda aparenţelor, modelul B9440 beneficiază de hardware performant, fiind bazat pe noile procesoare Intel Core i5 şi Core i7 pe arhitectură Kaby Lake şi oferind opţiuni de configurare cu maximum 16 GB memorie RAM şi 512 GB spaţiu de stocare pe SSD. Se pare că răcirea va fi ajutată de spaţiul care se crează între balamaua laptop-ului şi biroul pe care este amplasat, la aceste dimensiuni fiind probabil vorba despre un sistem fără ventilatoare active.

Lansarea lui ASUSPro B9440 va avea loc în luna mai, la un preţ de pornire de 999 dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult