Noile laptop-uri de gaming ASUS oferă performanţă ridicată pentru toate buzunarele

04.01.2017
Noile laptop-uri de gaming ASUS oferă performanţă ridicată pentru toate buzunarele

ASUS a anunţat la CES 2017 noua gamă de laptop-uri de gaming din gama Republic of Gamers, cu configuraţii care variază între computere portabile care pot rula jocuri pe detalii medii sau înalte la adevărate staţii de lucru care pot duce chiar şi cele mai noi jocuri în rezoluţie 4K cu toate setările la valori maxime. Printre acestea se numără şi cel de-al doilea laptop ROG echipat cu răcire cu lichid, modelul GX800, echipat cu două plăci grafice GTX 1080 în SLi.

Modelele ROG GL553 şi GL753 sunt la baza ofertei ROG, fiind echipate cu procesoare Intel Core i7 şi opţiuni de cipuri grafice NVIDIA GTX 1050 sau GTX 1050 Ti. Acestea beneficiază de o tastatură chiclet retroiluminate cu LED-uri şi oferă performanţă decentă în majoritatea jocurilor noi. Diferenţa între cele două laptop-uri este mărimea display-ului, primul fiind echipat cu ecran cu diagonală de 15,6”, iar cel de-al doilea cu display de 17”. Nu în ultimul rând, acestea sunt livrate cu Windows 10 preinstalat.

Modelele ROG GL502 şi GL702 beneficiază de carcase cu design subţire, însă găzduiesc în interior componente ceva mai puternice. Pe lângă procesoarele pe arhitectură Kaby Lake, prezente pe toată gama nouă de laptop-uri ROG, acestea pot fi configurate cu GPU GTX 1060 sau GTX 1070 de la NVIDIA şi integrează monitoare G-SYNC care funcţionează la frecvenţa de 120 Hz. Ambele variante vor fi disponibile pe piaţă în două culori noi: ROG Armor Titanium şi Plasma Copper.

Cei care vor performanţă ridicată fără compromisuri vor avea opţiunea ROG G752VS, care vine cu Windows 10 Pro preinstalat, procesor Core i7, plăci video GTX din seria 10 şi până la 64 GB memorie RAM DDR4. Varianta G752 OC Edition va fi livrată cu procesor i7 deblocat, care poate fi supratactat până la 4,3 GHz. Ambele variante beneficiază însă de un sistem de răcire cu două conducte din cupru şi o cameră de vapori, care asigură temperaturi scăzute în utilizare. Monitorul beneficiază de o rată de reîmprospătare de 120 Hz şi tehnologia G-SYNC de la NVIDIA, iar tastatura anti-ghosting asigură apăsarea simultană a 30 de taste.

ROG G701VI este un model pre-configurat, care vine standard cu GPU GTX 1080 de la NVIDIA supratactat din fabrică. Acesta vine cu 64 GB memorie RAM, monitor de 120Hz cu G-SYNC şi procesor Intel Core i7 Kaby Lake. De asemenea, acest model beneficiază de tastatura antighosting prezentă şi pe G752VS.

În cele din urmă, GX800VH este modelul de top din gama de laptop-uri ASUS ROG. Acesta este urmaşul lui GX700, oferind performanţă comparabilă cu cea a unui desktop high-end, fiind echipat cu componente care pot fi supratactate şi cu un sistem de răcire pe lichid Hydro Overclocking System care asigură că nu vor apărea probleme de supraîncălzire. La baza lui stă un Intel Core i7 cu multiplicator deblocat, care se alătură celor două cipuri grafice GTX 1080 în SLi. ASUS recomandă acest sistem pentru rularea de jocuri în rezoluţie 4K, cât şi pentru utilizarea sa pentru jocuri în realitate virtuală. Tastatura de pe GX800 se numeşte MechTAG (Mechanical Tactile Advanced Gaming), care foloseşte comutatoare mecanice şi beneficiază LED-uri RGB configurabile pentru fiecare tastă.

Toate aceste laptop-uri vor fi debuta pe parcursul anului 2017, preţurile şi datele de apariţie urmând să fie comunicate în apropierea lansărilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult