Dell Precision 7710 – desktop replacement pentru profesionişti (REVIEW)

16.12.2016
Dell Precision 7710 - desktop replacement pentru profesionişti (REVIEW)
Prezentare

Nume cu greutate printre producătorii de PC-uri, Dell propune unul dintre cele mai performante laptopuri pentru profesionişti, dispunând cam de tot ce şi-ar putea dori un specialist în editare video şi imagine, proiectare CAD, sau din alt domeniu care necesită disponibilitatea unui workstation performant: ecran UHD 4K de 17.3” precalibrat pentru o reprezentare fidelă a culorilor, procesor Core i7 de ultimă generaţie şi placă video profesională AMD FirePro, suficientă memorie RAM şi dispozitiv de stocare SSD cu performanţe de top.

Prezentare

Propus ca alternativă portabilă pentru staţiile grafice fixe, Dell Precision 7710 pune performanţa pe primul loc, schimbând designul compact întâlnit la alte laptopuri pentru uz general pe o construcţie solidă şi durabilă, cu finisaje cauciucate rezistente la uzură şi un sistem de răcire care poate face faţă fără probleme sesiunilor de randare.

Fără a neglija niciun aspect esenţial, Precision 7710 pune la dispoziţie un ecran excelent şi tastatură confortabilă, cât şi alte dotări apreciate în mediul business: senzor de amprente tip FIPS – rapid şi sigur de folosit, acumulator generos, suport pentru folosirea cu staţie de andocare şi opţiuni generoase pentru conectivitate.

Cu design sobru, predominant în nuanţe de gri şi argintiu, Dell Precision 7710 nu este genul de laptop care să impresioneze în timpul şedinţelor, iar construcţia grea şi voluminoasă nu îl recomandă pentru transportul în rucsac pe distanţe mari. Carcasa certificată conform standardului MIL-STD 810G oferă însă garanţia unei protecţii superioare în condiţii dificile de utilizare, precum şi eventuale lovituri sau căzături de la mică distanţă. În plus, nicio suprafaţă nu flambează, Precision 7710 find un echipament rigid şi extrem de bine făcut.

Capacul ecranului este acoperit cu plastic cauciucat imitând fibra din carbon. Similar, pe zona de sprijin a palmelor este prezent tot un plastic negru, cauciucat, plăcut la atingere şi uşor de curăţat.

Tastatura este încadrată de o ramă din aluminiu în culoarea argintie, cu muchiile teşite la 45 de grade. Aceasta oferă taste chiclet cu o cursă destul de lungă la apăsare, iluminate. Foarte confortabil de folosit, tastatura include grup de taste numeric şi trackpad, o alternativă mai puţin populară la clasicul touchpad care încă este apreciată de unii utilizatori avansaţi.

În partea din dreapta a carcasei găsim slotul pentru card SD, conectorul audio jack 3.5 mm şi trei porturi USB 3.0. Pe latura stângă sunt prezente portul USB-C, cel HDMI, unul miniDP, unul USB 3.0 şi slotul pentru smart card. Inclus pentru compatibilitatea cu dispozitive de ultimă generaţie, portul USB-C are şi o utilitate în plus, putând fi conectat la un dock special care extinde spaţiul de lucru cu încă 3 monitoare. La partea din spate avem conectorul pentru alimentare şi cel ethernet.

Sistemul de răcire supradimensionat este complet silenţios la funcţionarea în regim idle, ventilatorul rămânând oprit. Din păcate acelaşi lucru nu poate fi spus şi în timpul instalării de aplicaţii, sau a sesiunilor de randare, ventilatorul destul de puternic fiind uşor audibil chiar şi la un nivel modest de încărcare. Privind partea plină a paharului, temperaturile sunt foarte bine ţinute sub control, căldura generată de procesor şi placa video fiind evacuată prin spatele ecranului, în timp ce aerul proaspăt absorbit pe la partea de jos păstrează zona tastaturii şi touchpad-ul aproape reci la atingere.

Dell Precision 7710 – specificaţii:

  • Procesor – Intel Core i7-6920HQ (quad-core la 2.9 GHz, cu HyperThreading şi TurboBoost până la 3.8GHz)
  • Ecran – 17.3” UltraSharpUHD IGZO (3840×2160 pixeli), finisare anti-glare
  • Memorie RAM – 16GB
  • Interfaţă grafică: Intel HD Graphics 530 + AMD FirePro W5170M
  • Stocare: SSD Samsung M.2 de 256GB + SSD Samsung de 1TB
  • Reţea – Ethernet Gigabit, Wi-Fi AC Intel8260, Bluetooth 4.0, Conexiune NFC
  • Conectivitrate – 4xUSB 3.0, 1x RJ45, 1xHDMI, 1x miniDP, 1x USB-C, 1x audio, 1x slot SDHC, 1x
  • Altele – cititor de amprente, webcam HD, smartcard reader
  • Sistem de operare – Windows 10 Pro pe 64 de biţi
  • Dimensiuni – 417.04×281.44×28.5-34.49mm
  • Greutate – 3.42Kg

Deşi voluminos, designul carcasei nu a prevăzut şi o unitate optică, dedicând în schimb mai mult spaţiu sistemului de răcire. Găsim însă alte dotări interesante, cum ar fi senzor NFC integrat cu suportul pentru palme şi senzor de amprente

 

Părţi pozitive

Ecran excelent,cu rezoluţie UHD şi paletă extinsă de culori
Construcţie robustă şi rezistentă
Soluţie de stocare rapidă şi cu o capacitate generoasă
Are cititor de amprente, NFC, Smart Card
Performanţe de top
Conectică bogată
Autonomie bună a bateriei

Părţi negative

Masiv şi greu
Costul piperat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult