Gigabyte X11 – ultrabook la categoria “pană” (UPDATE)

31.05.2012
Gigabyte X11 - ultrabook la categoria “pană” (UPDATE)

Echipat cu ecran de 11.6 inch şi asamblat într-o carcasă confecţionată din materiale exotice, cum ar fi fibra de carbon, Gigabyte X11 promite să fie cel mai uşor sistem ultrabook de până acum.

Gigabyte X11 - carcasa cu finisaje din fibră de carbon

Carcasa cu o construcţie suplă, dar rigidă, se prezintă cu suprafeţe lucioase, care imită textura fibrei de carbon. Acelaşi tip de finisaj, dar ceva mai aspru, este păstrat şi pentru restpad. Tastatura de tip chiclet pare a fi puţin cam înghesuită, dacă o comparăm cu restpad-ul foarte spaţios, dar grupurile de taste sunt bine diferenţiate şi nu ar trebui să pună probleme la scriere.

Gigabyte X11 - văzut din profil

Privind forma carcasei, Gigabyte X11 pare să aibă unele asemănări cu gama sistemelor Apple MacBook Air, dar cu o paletă de culori închise, mai puţin ostentative.

Gigabyte X11 - ultrabook la categoria “pană”

Până la evenimentul oficial de prezentare, programat să aibă loc chiar astăzi la Taipei, specificaţiile exacte rămân un mister. Putem spune însă cu destulă certitudine că avem de-a face cu un Ultrabook bazat noua platformă Ivy Bridge, echipat cu procesor Intel pe 22 nm.

UPDATE:

Gigabyte X11 a fost prezentat oficial de compania producătoare. Iată specificaţiile:

  • Procesor dual-core Intel Core „Ivy Bridge” ULV
  • Grafică integrată Intel HD 4000
  • Memorie RAM 4 GB DDR3 dual-channel
  • Dispozitiv de stocare SSD, de 128 GB
  • Acumulator de 4370 mAh, pentru o autonomie de 4-5 ore
  • Dimensiuni 97 x 192 x 3~16.5 mm
  • Greutate 973 grame

Avem la dispoziţie conectori USB 2.0 şi USB 3.0, o ieşire video mini-DisplayPort, placă de reţea WiFi N, modul Bluetooth 3.0, Slot pentru card microSDHC.

În funcţie de nivelul dotărilor oferite, Gigabyte X11 va putea fi achiziţionat la un preţ cuprins între 999 şi 1299 dolari, începând cu această vară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult