NComputing CX110, primul Cromebook care oferă o experienţă Windows fără a avea sistemul de operare instalat

13.05.2016
NComputing CX110, primul Cromebook care oferă o experienţă Windows fără a avea sistemul de operare instalat

Adresat instituţiilor din domeniul educaţiei şi organizaţii care au nevoie de laptopuri cât mai ieftine, dar care să poată rula aplicaţii Windows într-un mediu Desktop familiar, Chromebook CX110 vine echipat cu o aplicaţie remote desktop ce permite folosirea unui cont Windows găzduit pe un server aflat la distanţă.

Gratuit în primul an de utilizare, utilizatorii noului Chromebook vor putea folosi aplicaţii Windows fără să fie incomodaţi de puterea limitată de procesare a laptopului de la care lucrează. Practic, clientul vSpace for Chromebook stabileşte o conexiune directă între laptopul CX110 şi serverul companiei producătoare, singura cerinţă fiind accesul permanent la internet.

NComputing CX110 este oferit în două variante de echipare, cu 4GB memorie RAM sau 2GB memorie RAM, respectiv 16GB memorie internă suplimentată cu 100GB în contul Google Drive. Laptopul oferă tastatură de mărime normală şi trackpad cu suport pentru comenzi prin gesturi, conectivitate WiFi N şi Bletooth 4.0, totul într-o carcasă de 1.14 KG.

Disponibil începând cu luna iunie la preţul de 229 dolari, Chromebook CX110 este oferit cu acces gratuit timp de un an la Brightstorm.com, un serviciu educaţional multidisciplinar cu abonament de 179 dolari/an, oferind lecţii în format video.

Vezi şi Acer Predator 17 (G9-792) REVIEW

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult