ZenBook Pro 15 de la ASUS este cel mai subţire laptop cu procesor Core i9 şi ecran 4K

ZenBook Pro 15 de la ASUS este cel mai subţire laptop cu procesor Core i9 şi ecran 4K

Seria de laptop-uri ZenBook Pro de la ASUS a devenit în ultimii câţiva ani una dintre cele mai interesante de pe piaţa high-end, aceasta îmbinând design-ul excelent cu performanţa de top, într-un format portabil. NOul model ZenBook Pro 15 din 2018 nu dezamăgeşte, fiind livrat cu cele mai puternice componente de pe piaţă, autonomie crescută şi un nou sistem de răcire, care ar trebui să asigure funcţionare la performanţă maximă pe perioade mai lungi.

ZenBook Pro 15 UX550GD este un laptop cu grosime de numai 18,9mm, ceea ce îl face cel mai subţire laptop echipat cu un procesor Intel Core i9-8950HK, model hexa-core cu 12 fire de execuţie. Acesta vine alăturat unui GPU NVIDIA GTX 1050 cu 4 GB memorie şi unui maximum de 16 GB RAM DDR4-2400. SSD-ul NVMe poate fi configurat până la 1 TB de spaţiu de stocare, în timp ce monitorul cu touch beneficiază de rezoluţie 4K, panou IPS şi calibrare DeltaE ≤ 2.

Alte variante ale laptop-ului sunt livrate şi cu procesoare Intel Core i7-8750H sau Core i5-8300H, iar varianta de bază vine cu 8 GB RAM, SSD mai mic şi monitor Full HD calibrat la standarudul DeltaE ≤ 3. Ambele modele de monitor sunt însă compatibile 100% cu standardul AdobeRGB, acest laptop fiind ideal în special pentru cei care editează fotografii sau clipuri video. La capitolul redare de sunet, ASUS a realizat noi difuzoare SonicMaster cu certificare harman/kardon, care oferă un sunet mai bogat şi un volum mai puternic cu 40%.

La capitolul conectivitate avem de a face cu o soluţie Intel Wireless-AC9560 pentru reţea, cu viteze de până la 1,73 Gbps folosind standardul 802.11ac, două port-uri Thunderbolt 3, un HDMI, micro SD şi două port-uri USB 3.1 Gen 2. Desigur, un jack audio, un card reader microSD şi un port proprietar de încărcare este de asemenea integrat. Asemeni altor laptop-uri de top, şi ZenBook Pro 15 vine cu un senzor de amprentă compatibil cu Windows Hello.

La capitolul tehnologii interesante, avem un sistem de răcire bazat pe trei ţevi din cupru şi două ventilatoare, care permit realizarea unui computer atât de subţire cu hardware atât de puternic, iar la capitolul autonomie, acesta a scos un scor de 9,5 ore în testul MobileMark 2014. Acest lucru înseamnă că probabil că în utilizare internsă avem de a face cu doar 3-4 ore de utilizare. Din fericire, ASUS a integrat o tehnologie de încărcare rapidă care aduce acumulatorul la 60% după doar 49 de minute.

Preţul nu a fost încă anunţat, însă având în vedere specificaţiile tehnice, probabil că varianta de top va depăşi lejer 2.000 de euro la raft.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult