Acer lansează un monitor cu ecran curbat de 30”, suportând rată de refresh la 200Hz şi tehnologia GSYNC

22.07.2016
Acer lansează un monitor cu ecran curbat de 30”, suportând rată de refresh la 200Hz şi tehnologia GSYNC

Pe nume Predator Z301C, noul monitor este adresat gamerilor cu pretenţii, care doresc să se joace pe un ecran mare fără a fi incomodaţi de efectul de blur, latenţă mare la afişare sau alte probleme care pot apărea la folosirea monitoarelor pentru PC neoptimizate pentru jocuri.

Parte din seria Z1 de monitoare pentru gaming, Predator Z301C pune la dispoziţie un ecran de 30” şi curbură 1800R, afişând imagini la rezoluţie ultra-wide (2560×1080 pixeli).

Ecranul foloseşte un panou LCD cu tehnologie AMVA produs de AU Optronics, oferind un bun compromis între calitatea imaginii şi viteza la afişare. Astfel, ecranul cu unghiuri de vizibilitate 178°/178° se poate lăuda cu rată de contrast nativ 3000:1 şi 4 ms GtG timp de răspuns, pus în valoare folosind o rată de actualizare a imaginii la 200 Hz.

Atunci când placa video nu poate reda cele 200 cadre pe secundă necesare pentru obţinerea unei experienţe de joc perfect fluidă, bifarea opţiunii GSYNC în prezenţa unui accelerator grafic cu chipset NVIDIA asigură sincronizarea ratei de actualizare a ecranului cu imaginea trimisă de placa video, pentru o experienţă vizuală fără efect de tearing chiar şi în cazul unui framerate variabil.

Opţiunile pentru semnal video includ HDMI şi DisplayPort, cel din urmă fiind preferat pentru folosirea tehnologiei GSYNC şi setarea ratei de refresh maxim suportată. Monitorul include difuzoare stereo 2x7W cu funcţie de procesare DTS şi este livrat cu un picior ajustabil pe înălţime (până la 150mm) şi înclinaţie (între -5° şi +35°).

Momentan, preţul la vânzare şi data la care Acer va aduce monitorul Predator Z301C în magazine nu sunt cunoscute.

Vezi şi Acer Predator 17 (G9-792) REVIEW

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult