BenQ a lansat monitorul Zowie XL2735 dedicat gamerilor profesionişti

20.09.2016
BenQ a lansat monitorul Zowie XL2735 dedicat gamerilor profesionişti

BenQ a lansat în cadrul DreamHack Bucureşti 2016 un nou monitor de gaming, dedicat fanilor sporturilor electronice. XL2735 face parte din gama de produse Zowie şi vine echipat cu o serie de tehnologii inovative, rezoluţie înaltă, un timp de răspuns foarte mic şi o rată de împrospătare a imaginii de invidiat.

Noul monitor Zowie XL2735 vine cu un panou TN cu diagonală de 27”, capabil să ofere un timp de răspuns de 1 ms GTG (grey-to-grey) şi cu rată de reîmprospătare de 144 Hz. Aceste caracteristici sunt foarte importante pentru cei care iau sporturile electronice în serios, BenQ precizând că avem de a face cu un monitor pentru gameri profesionişti. Tehnologia TN a fost aleasă pentru timpii de răspuns foarte mici şi nu obligatoriu pentru acurateţea culorilor, care în general este mai bună pe monitoare IPS.

Tehnologiile Black eQualizer, Color Vibrance şi Flicker Free sunt moştenite de la modelul precedent însă BenQ a adus şi noul Dynamic Accuracy pe X2735 pentru reducerea efectelor de blur şi ghosting care apar în jocurile cu acţiune rapidă. Întrucât compania a sugerat că acest monitor va oferi performanţă ridicată în jocuri precum Counter-Strike: Global Offensive şi Overwatch, probabil că fanii shooterelor la persoana întâi vor avea cel mai mult de câştigat.

O caracteristică ieşită din comun, dar care cu siguranţă va fi apreciată de jucători este integrarea unor panouri din plastic pe laterale, al căror rol este să împiedice reflexiile de lumină naturală sau artificială din laterale, pentru o experienţă de joc cât mai confortabilă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult