Filmele anului 2007

Filmele anului 2007
Top 6 – 10

The Simpsons Movie

Gen: Animaţie

The Simpsons Movie

"The Simpsons Movie" prezintă noile aventuri ale lui Homer, Marge, Lisa şi Bart Simpsons. Întreaga acţiune se învârte în jurul orăşelului Springfield şi a încercării lui Homer de a rezolva problema devărsării unor deşeuri nucleare în rezerva de apă, problemă pe care el însuşi o crease.

Povestea nu este însă atuul seriei Simpsons, ci modul în care sunt realizate scenele şi scrise replicile, încărcate de aluzii sugestive ce parodiază diversele probleme mondiale (în acest caz ecologia, religia şi feminismul) şi condimentate cu o doză de cinism aparte.

Harry Potter and the Order of Phoenix

Gen: Aventură / S.F.

Harry Potter and the Order of Phoenix Povestea ne duce pe urmele adolescentului acum Harry Potter (Daniel Radcliffe), revenit la studiu la Hogwarts pentru al 5-lea an. După o vacanţă de vară petrecută în rândurile plictisitoarei familii Dursley, Harry aşteaptă cu nerăbdare reîntoarcerea la şcoală şi revederea cu vechii prieteni, Ron (Rupert Grint) şi Hermione (Ema Watson) , şi mai ales aflarea noutăţilor legate de Lord Voldemort.

Lucrurile însă nu sunt deloc roz la Hogwarths, povestea reîncarnării vrăjitorului Valdermont fiind muşamalizată. În plus, Dumbledore este înlocuit de o nouă profesoară, Dolores Umbridge, lăsând elevii nepregătiţi în faţa pericolelor magiei negre. Iar Voldermont este acolo, în aşteptare, gata în a lovi din nou în Harry Potter…

Spider-Man 3

Gen: Acţiune / S.F.

Spider-Man 3 Peter (Tobey Maguire) a reuşit în sfârsit să-şi împace puterile de supererou cu dragostea pentru Mary-Jane (Kirsten Dunst). Dar viitorul este întunecat. Brutala mutaţie a costumului său, care devine negru, îi schimbă puterile şi personalitatea pentru a scoate la iveală o dorinţă de răzbunare pe care omul-păianjen se chinuie s-o controleze.

Sub influenţa costumului, Peter devine prea sigur pe el şi începe să-şi neglijeze apropiaţii. Va reuşi el să-şi invingă proprii demoni, dar şi duşmanii?

The Kingdom

Gen: Acţiune / Dramă / Thriller

The Kingdom Agentul FBI Ronald Fleury (Jamie Foxx) formează o echipă anti-tero în vederea inevstigării unui atac asupra forţelor americane din regiunea Riyadh, Arabia Saudită. Misiunea le este îngreunată de birocraţie şi de prezenţa nedorită a americanilor în acea zonă.

Doar cinci zile au la dispoziţie pentru a găsi atacatorii, iar pentru asta apelează la serviciile unui poliţist din regiune, Ashraf Barhom (Colonel Faris Al Ghazi). Pe durata cercetărilor, află că următoarea ţintă sunt chiar ei.

Pirates of the Caribbean: At World’s End

Gen: Acţiune / Aventură

Pirates 3 Elizabeth (Keira Knightley), Will Turner (Orlando Bloom), Căpitanul Barbossa (Geoffrey Rush) şi echipajul trebuie să cutreiere până la capătul lumii pentru a-l aduce înapoi pe Jack Sparrow (Johnny Depp), captiv în “cufărul lui Davy Jones”. Fără Jack, zeiţa Calypso nu poate fi eliberată, iar ea este ultima speranţă în lupta împotriva alianţei dintre Davy Jones şi Lord Beckett.

Lucrurile se complică deoarece fiecare îşi urmează propriile interese, iar trădările se ţin lanţ. Totusi, fiecare trebuie să îşi aleagă o tabără de partea căreia să fie, stabilindu-şi alianţele finale pentru o ultimă batălie, într-o titanică desfăşurare de forţe care ar putea elimina piraţii iubitori de libertate de pe cele şapte mari – pentru totdeauna.

Top 1 – 5

Spre deosebire de telefoane, componente hardaware şi chiar jocuri, topul cu filmele anului 2007 reprezintă o misiune destul de dificilă. Am încercat să realizez un top obiectiv, echilibrat, în care să ţin cont de ideea filmului, prestaţia actorilor şi încasările realizate. Nu vreau să va plictisesc mai mult decât este cazul şi vă propun să aruncaţi o privire pe “clasament”.

Cine a văzut filmul (filmele) este liber să-şi dea cu părerea, iar cine nu a apucat să ajungă la cinematograf sau să închirieze DVD-ul (DVD-urile) poate lua topul ca pe o recomandare.

The Bourne Ultimatum

Gen: Acţiune / Thriller

The Bourne Ultimatum “The Bourne Ultimatum” este ultimul titlu din seria Bourne şi probabil cel mai bine realizat dintre ele. A avut încasări de aproximativ 440 milioane $, în întreaga lume.

Programul secret Treadstone, care l-a transformat pe Jason Bourne (Matt Damon) într-un asasin perfect este acum mort, dar s-a născut un alt proiect, Operation Blackbriar, care a creat o nouă generaţie de ucigaşi, ascunşi ochilor din afara guvernului.

După ce iubita lui a fost asasinată, Bourne caută în continuare să rezolve misterele din întunecatul său trecut, să afle cum David Webb a devenit Jason Bourne, însă în acelaşi timp este vânat de membrii CIA, în frunte cu directorul Noah Vosen (David Starthairn). Problema este că Bourne depinde de aceşti criminali, ei fiind singura lui legătură cu trecutul.

Alături de Matt Damon şi David Strathairn, îi veţi întâlni pe Julia Stiles, Scott Glenn, Paddy Considine, Joan Allen şi Albert Finney.

Ratatouille

Gen: Animaţie / Comedie

Ratatouille Cina este servită… sau mai bine spus a fost servită, în vară. Însă porţia de râs nu trebuie ratată, mai ales că nu este deloc expirată. Arta culinară şi ingrediente specifice bucătăriei franţuzeşti par să fie visul suprem al unui şobolan pe nume Remy.

Soarta face că personajul nostru să-şi găsească locuinţă în canalele Parisului, chiar sub restaurantul lui Auguste Gusteau, un adevărat erou prin prisma lui Remy. Chiar dacă nu este dorit, talentul şi ardoarea de care dă dovadă Remy se va dovedi decisivă în final.

Vocea lui Remy aparţine comedianului Patton Oswalt. “Ratatouille” a avut încasări de peste 600 milioane $ şi a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film de animaţie al anului.

American Gangster

Gen: Dramă

American Gangster Un film de excepţie, realizat de către un regizor excepţional (Ridley Scott) şi cu o distribuţie impresionantă.

Un detectiv din New York, Richie Roberts (Russel Crowe) găseşte 1 milion de dolari în portbagajul unei maşini abandonate şi raporteză întreaga sumă la poliţie, într-o perioadă în care corupţia în cadrul forţelor de ordine era alarmantă. Pentru onestitatea sa, este alăturat unei brigade speciale pentru combaterea traficului de droguri ce a luat amploare în urma războiului din Vietnam.

Cel mai mare traficant din New York ajunsese Frank Lucas (Denzel Washington). Acesta ascundea drogurile în sicriele soldaţilor ucişi în război. Confruntarea dintre cei doi este inevitabilă.

4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile

Gen: Dramă

Practic, nu mai are nevoie de nico prezentare. Este filmul cu care ne-am făcut din nou remarcaţi pe plan internaţional – regizorul Cristian Mungiu a fost distins cu trei premii la Festivalul Cannes. În total, filmul a câştigat 10 premii şi a fost nominalizat la Globul de Aur.

Pelicula prezintă povestea unei studente care îşi ajută colega de cameră să facă un avort, ilegal în perioada comunistă. În rolurile principale îi veţi vedea pe Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alexandru Potocean şi Ion Sapdaru.

4 luni, 3 saptamani si 2 zile

Zodiac

Gen: Dramă / Thriller

Zodiac Filmul prezintă povestea adevărată a unui criminal în serie ce a terorizat oraşul San Franscisco în anul 1970.

Înainte de a comite crimele, acesta trimitea ziarelor şi poliţiei mesaje criptate referitoare la crima ce avea să urmeze (simbolurile erau luate din cartea “Zodiac”, scrisă de Robert Graysmith) şi ameninţa că dacă nu sunt publicate, va trece la fapte. Astfel, ucigaşul urmărea şi instalarea panicii în rândul populaţiei.

Zodiac este un thriller realizat de David Fincher, directorul producţiilor "Se7en" şi "Fight Club".

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News