Administrator de reţea la 11 ani

31.03.2008
Administrator de reţea la 11 ani

Noi nu ne putem lăuda cu astfel de fapte măreţe. Puţini dintre noi au avut posibilitatea să se joace cu pseudo-PC-urile Felix sau HC la acea vârstă. Eu de-abia eram în stare să desenez o faţă zâmbitoare cu „plot” în Spectrum. Pe de altă parte, Jon Penn, un băiat de doar 11 ani din statul Alabama, a ajuns administrator de reţea în micuţa şcoală în care învaţă. Cunoştinţele sale în domeniu le depăşesc pe cele ale utilizatorilor comuni.

Jon Penn - administrator de sistem la 11 ani

După plecarea administratorului de sistem, reţeaua de calculatoare a fost plasată în sarcina mamei lui Jon, bibliotecara şcolii. Băiatul a decis să o ajute pe mama sa şi a ajuns să se ocupe aproape singur de toată reţeaua. Nu a avut o sarcină prea uşoară deoarece calculatoarele au fost donate şi erau destul de vechi. Din acest motiv, instalarea unui antivirus pe fiecare dintre ele nu era o soluţie prea bună. În concluzie, Jon a decis să folosească o aplicaţie de securitate care să filtreze traficul pe Internet doar în serverul central. După ce a evaluat mai multe soluţii, s-a oprit la McAfee Secure Internet Gateway.

Jon s-a ocupat singur de setarea reţelei

Mai mult, Jon a fost consultat de conducerea şcolii în legătură cu restricţionarea traficului pe anumite site-uri populare printre adolescenţi, dar nu neapărate necesare activităţilor şcolare. Astfel s-a decis blocarea accesului la portalul social MySpace.com, fapt care a nemulţumit mai mulţi elevi. Printre alte „pasiuni” ale lui Jon se numără testarea programelor de virtualizare, precum VMware. El speră să poată da un test online în această vară pentru a primi o certificare de administrator de sistem de la o companie acreditată. Mai multe detalii despre acest băieţel genial găsiţi în link-ul sursei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News