ZOTAC anunţă VR GO, un PC-ghiozdan pentru realitate virtuală cu hardware de top

04.11.2016
ZOTAC anunţă VR GO, un PC-ghiozdan pentru realitate virtuală cu hardware de top

Anul 2016 a introdus un nou concept de PC-uri pentru gaming dedicate relităţii virtuale. În timp ce o parte dintre producători au prezentat concepte şi platforme pe care le pot oferi altor companii pentru a realiza produse, ZOTAC vine cu modelul VR GO, care va intra în producţie foarte curând, urmând să fie lansat în viitorul apropiat. Vorbim astfel despre un computer de tip „ghiozdan”, care poate asigura experienţe VR fără cabluri, dar care poate fi folosit şi ca un desktop clasic.

Noul ZOTAC VR GO este construit special pentru a rula jocuri compatibile cu headset-uri de realitate virtuală, imaginile lansate de companie sugerând optimizare în special pentru HTC Vive. Cei care au testat Oculus Rift şi Vive ştiu că jocurile dedicate acestor dispozitive au nevoie de multă putere de procesare şi o placă grafică de ultimă generaţie, iar ZOTAC nu pare să fi ignorat aceste aspecte.

Deşi vorbim despre un PC de gaming „portabil”, configuraţia hardware include un procesor Intel Core i7, un GPU NVIDIA GeForce GTX 1070MXM, şi posibilităţi de configurare cu SSD-uri compatibile cu standardul M.2, HDD-uri SATA 3.0, memorie RAM DDR4 în format SO-DIMM şi internet wireles 802.11ac. În total, computerul ar trebui să consume 150W în full load şi este alimentat de două baterii care pot fi înlocuite în timpul funcţionării.

Mufele folosite de headset-ul VR, jack-ul audio, un HDMI şi două mufe USB 3.0, sunt poziţionate în partea de sus a dispozitivului. Pentru a fi util chiar şi atunci când nu este folosit pentru realitate virtuală, VR GO de la ZOTAC vine şi cu o selecţie impresionantă de porturi pentru conectivitate pe lângă celepentru VR. Astfel avem trei mufe USB 3.0 Type-A, un card reader SD, două mufe HDMI şi două Display Port, pentru conectarea mai multor monitoare şi două jack-uri audio de 3,5mm.

Lansarea este aşteptată în trimestrul 4 al anului 2016, însă este posibil să fie vorba despre anul fiscal al companiei, care se termină pe 31 martie 2017. Cel mai probabil vom afla detalii despre data de lansare şi preţul lui ZOTAC VR GO la CES 2017, care va avea loc în luna ianuarie în Las Vegas.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult