Alienware va lansa un PC-ghiozdan pentru realitate virtuală

Alienware va lansa un PC-ghiozdan pentru realitate virtuală

După moda computerelor All-in-One cu hardware de top, toate companiile care produc hardware PC se îndreaptă către un nou format. Este vorba despre „PC-ul ghiozdan”, dedicate realităţii virtuale, care ar trebui să ofere o experienţă mai plăcută de joc, cât şi preveni accidentele care ar putea fi cauzate de cabluri. După HP şi MSI, se pare că DELL este următoarea companie care intră în această cursă cu un model din gama Alienware.

Compania nu a dezvăluit exact ce va integra modelul Alienware, însă acesta a fost prezentat în termeni de design la E3. Se pare că vom avea de a face cu un computer de dimensiuni mici, care este ataşat de bretele textile. Acesta pare să aibă de jur împrejur o fantă pentru aerisire şi două module legate prin cabluri, care par a fi acumulatori externi. Alte companii au prezentat soluţii similare pentru problema consumului de energie.

DELL lucrează acum în parteneriat cu AMD pentru a realiza noul PC pentru realitate virtuală, mai mult ca sigur cipul grafic integrat fiind din noua gamă bazată pe arhitectura „Polaris”. Momentan, doar RX 480 a fost prezentat într-un mod oficial, această placă video fiind recomandată pentru realitate virtuală. În cazul în care aceasta poate fi miniaturizată destul pentru a fi integrată într-un PC portabil de acest gen, iar compania rezolvă problema pe care o are în prezent cu ventilaţia sistemului, este posibil ca acest model să vină pe piaţă la un preţ foarte atrăgător.

Nu este clar când vom vedea pe piaţă asemenea sisteme de gaming de la Alienware, însă momentan nicio companie nu a anunţat planuri concrete pentru lansare a produselor similare. Probabil că vom afla mai multe despre aceste computere în a doua jumătate a lui 2016, după ce AMD lansează procesoarele pe noua arhitectură Zen şi restul gamei de GPU-uri Polaris.

Citeşte şi Omen X VR: o nouă platformă VR portabilă de la HP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult