Acer şi Microsoft anunţă un headset pentru realitate virtuală de 400 de dolari

Acer a anunţat alături de Microsfot în cadrul conferinţei BUILD 2017 un nou headset pentru realitate virtuală, compatibil cu platforma Mixed Reality (nume de cod Holographic) de pe Windows 10. Acesta va fi disponibil în această vară pentru dezvoltatori, urmând ca în această toamnă să se lanseze şi soluţii pentru utilizatori, odată cu lansarea componentei Mixed Reality din următorul update major numit Fall Creators Update.

Headset-ul Acer va fi livrat alături de noile controllere pentru realitate virtuală de la Microsoft (care seamănă foarte mult cu Oculus Touch de la Facebook) şi nu va avea nevoie de camere sau alţi senzori pentru poziţionarea 3D. Headset-urile compatibile cu Windows Mixed Reality vor integra senzori interni care vor putea să capteze mişcările utilizatorului, oferind chiar şi capabilitatea de a poziţiona obiecte în realitate virtuală pentru a marca obiectele reale de care te poţi lovi.

Întregul sistem, care constă în headset şi două controllere, va costa 399 dolari şi va fi disponibil în magazinele de specialitate în această toamnă. Versiunea de dezvoltare, care include doar headset-ul, fără controllere va costa 299 dolari şi va putea fi comandată de către dezvoltatori în această vară. Pentru utilizarea heaset-ului Mixed Reality de la Acer va fi necesar un computer cu Windows 10, însă nu a fost confirmat dacă lista ce cerinţe hardware a crescut sau nu de ultima dată când am auzit de platforma Holographic.

De asemenea, nu cunoaştem detalii despre capabilităţile acestui headset (rezoluţie, tipul de senzori, tipul display-ului, etc.). Avantajul Windows Mixed Reality va fi însă preţul, întrucât headset-ul Acer este cu 250 de dolari mai ieftin decât cel de la Oculus şi la jumătate de preţ faţă de cel de la HTC, ambele modele fiind orientate în special către gaming. Microsoft doreşte să atragă mai degrabă publicul creativ, care doreşte să folosească realitatea mixtă şi realitatea virtuală pentru un plus de productivitate.

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat