Fostul CEO HTC se alătură companiei Digital Domain

31.08.2015
Fostul CEO HTC se alătură companiei Digital Domain

Peter Chou, fostul CEO HTC, a dezvăluit că s-a alăturat companiei Digital Domain în postul de director executiv. Aceasta se ocupă cu realizarea de efecte vizuale pentru filmele de pe marele ecran, însă recent a început să se dezvolte şi spre realizarea de experienţe pentru realitate virtuală. Având în vedere că HTC urmează să lanseze un dispozitiv VR alături de Valve în această toamnă, probabil că putem intui rolul lui Chou în cadrul Digital Domain.

Cu toate acestea, Peter Chou nu părăseşte HTC. Acesta va lucra în continuare în compania pe care a co-fondat-o în 1997. Prezenţa sa în ambele companii ar putea sugera un parteneriat între ele, asigurând compatibilitatea conţinutului realizat de Digital Domain cu headset-ul Vive. În mod oficial, Chou a declarat că va contribui la dezvoltarea afacerii companiei şi va încerca să aducă rezultate satisfăcătoare pentru investitori. Digital Domain a realizat efectele vizuale din filme precum Iron Man 3, Furious 7 şi seria Transformers, fiind evident faptul că HTC încearcă să se alieze cu o companie cu experienţă, care să împingă Vive în faţa altor dispozitive concurente.

Spre diferenţă de Oculus Rift şi alte soluţii asemănătoare, hedset-ul HTC oferă şi poziţionare 3D cu ajutorul unui sistem laser, care oferă utilizatorului posibilitatea de a se mişca prin spaţiul virtual realizând mişcări ale corpului în realitate. Având în vedere că pe lângă posibila alianţă cu Digital Domain Vive este realizat cu ajutorul Valve, compania din spatele platformei Steam şi a unei selecţii impresionante de  jocuri video precum Half-Life, Portal şi Left 4 Dead, HTC pare să acopere cele mai importante arii ale entertainment-ului vizual care s-ar preta la realitate virtuală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult