Ceasurile Google cu Android Wear 2 vor fi dezvoltate de LG

18.01.2017
Ceasurile Google cu Android Wear 2 vor fi dezvoltate de LG

Primele ceasuri inteligente de la Google ar putea fi lansate simultan cu noul Android Wear 2, iar noi informaţii încă neconfirmate sugerează că acestea sunt un parteneriat între gigantul software şi LG. Se pare că ceasurile Angelfish şi Swordfish despre care tot auzim de prin vara lui 2016 se vor numi LG Watch Sport şi LG Watch Style şi vor fi folosite drept exemple pentru ceilalti producători, asemeni dispozitivelor Nexus şi Pixel.

Conform VentureBeat, cele două ceasuri vor fi anunţate pe 9 februarie, dată la care actualizarea Android Wear 2 ajunge pe dispozitivele compatibile. Acestea vor putea fi văzute pentru prima dată de publicul larg în cadrul Mobile World Congress 2017, care va începe pe 27 februarie la Barcelona.

Noile informaţii despre aceste două modele de smartwatch cu Android sugerează că modelul Watch Sport va măsura 14,2 mm în grosime şi va fi livrat în culorile „titanium” şi „dark blue”. Acesta va beneficia de un display de 1,38” în diametru şi rezoluţie 480 x 480 pixeli. Ceasul „flagship” va beneficia de 768 MB memorie RAM şi 4 GB spaţiu de stocare, alături de un acumulator de 430 mAh, senzor de puls şi un modem 3G/LTE care asigură conectivitate la internet şi posibilitatea de a fi folosit pentru apeluri de voce independent de un telefon.

Modelul Watch Style de la LG va fi însă mult mai mic, cu display cu diametru de 1,2”, rezoluţi2 360 x 360 pixeli şi grosime de 10,8 mm. Acesta va integra 512 MB memorie RAM şi 4 GB spaţiu de stocare. Ambele modele vor beneficia de Wi-Fi, GPS, NFC şi Bluetooth, oferind posibilitatea de a dezvolta aplicaţii avansate pentru monitorizarea efortului utilizatorului şi asigurând compatibilitatea cu Android Pay.

Nu în ultimul rând, ceasurile vor fi rezistente la apă (IP68 pentru modelul Sport şi IP67 pentru Style), vor oferi integrare cu Google Assistant, compatibilitate cu iOS şi vor beneficia de o coroană digitală pentru navigarea meniurilor.

Tot VentureBeat spune că imaginile de mai sus sunt repezentative pentru designul general al celor două ceasuri LG.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult