Go4News: Smartwatch-ul pe care nu trebuie să îl încarci: transformă căldura corpului în energie

15.11.2016

Power Watch este un model de smartwatch foarte interesant, lansat pe platforma de crowdfunding Indiegogo. Ceasul foloseşte o tehnologie care transformă temperatura corpului în energie, aşa că nu trebuie încărcat. Compatibil cu sistemele de operare mobile Android şi iOS, Power Watch are un preţ de retail atractiv, de 170 de dolari.

 

Ceasul este produs de Matrix Industries. Atunci când este luat de la mână, smartwatch-ul memorează datele şi intră în sleep mode, consumând foarte puţină energie.

Carcasa este realizată din aluminiu folosit în industria aeronautică, iar ceasul poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 50 de metri. Ceasul poate măsura caloriile arse, activitatea utilizatorului şi somnul.

 

 

Power Watch este compatibil cu platformele Apple HealthKit şi Google Fit.

 

Matrix Industries, o firmă din Menlo Park, California, a reuşit să strângă fondurile necesare pentru producerea ceasului. Dacă totul merge bine, clienţii vor primi smartwatch-urile în luna iulie a anului viitor. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult