Adblock Browser, lansat oficial pentru dispozitive cu sistem iOS

09.09.2015

Celebrul plugin Adblock Plus, folosit de peste 400 milioane utilizatori pentru eliminarea reclamelor afişate în web browser, are acum un corespondent atât pentru dispozitive cu sistem Android, cât şi pentru cele bazate pe iOS.

Realizat folosind aceleaşi tehnologii ca şi versiunea pentru PC, Adblock Browser este în fapt un web browser  complet funcţional, la care utilizatorii de Android şi iOS pot apela pentru o experienţă de navigare fără reclame sâcâitoare.

Promovat drept ˝un web browser rapid, sigur şi lipsit de reclame˝, Adblock Browser pare totuşi să mai aibă puţin de recuperat la partea de viteză, timpii de aşteptare la încărcarea paginilor nefiind încă la nivelul competiţiei. La fel ca plugin-ul pentru desktop, Adblock browser poate bloca toate reclamele de la afişare, însă oferă şi setări prin care utilizatorii pot alege să treacă pe ˝lista albă„ website-urile preferate pe care doresc să le susţină permiţând afişarea reclamelor.

Completând setul de funcţii menite să ajute la protejarea intimităţii în timpul sesiunilor de navigare web avem şi opţiuni pentru blocarea fişierelor cookie folosite de unele website-uri pentru a monitoriza obiceiurile vizitatorilor la navigare web, opţiuni pentru blocarea automată a accesului la anumite adrese web cunoscute pentru răspândirea de malware şi excluderea din pagină a butoanelor pentru reţelele de socializare.

Adblock Browser, lansat oficial pentru dispozitive cu sistem iOS

Anunţată deja pentru dispozitive cu Android, lansarea oficială pentru platforma iOS coincide perfect cu evenimentul organizat de Apple în cinstea lansării celui mai nou model iPhone, în cadrul căruia oficialii companiei sunt aşteptaţi să explice noile funcţii pentru blocarea afişării de conţinut în web browserul implicit livrat cu sistemul iOS 9. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult