Adblock Browser, lansat oficial pentru dispozitive cu Android

Adblock Browser, lansat oficial pentru dispozitive cu Android

Adblock Plus, celebrul program folosit pentru eliminarea reclamelor din paginile accesate cu web browsere pentru PC, are acum un corespondent şi pentru dispozitive cu Android. Bazat pe aceleaşi tehnologii ca şi versiunea pentru PC, Adblock Browser blochează afişarea reclamelor în pagini şi previne infectările cu adware, reducând astfel traficul de date efectuat prin conexiunea de internet mobil.

Eliminând reclamele, Adblock Browser îmbunătăţeşte atât viteza de încărcare a paginilor web, cât şi autonomia bateriei, telefonul cu Android având mai puţine date de prelucrat.

Adblock Browser, lansat oficial pentru dispozitive cu Android

Totuşi, recunoscând importanţa reclamelor ca metodă de finanţare pentru multe din website-urile pe care le vizităm, producătorul Adblock pune la dispoziţie şi o opţiune prin care putem permite afişarea anumitor reclame considerate acceptabile, blocându-le în continuare pe cele mai deranjante.  Setarea poate fi activată bifând opţiunea Acceptable Ads din meniul Settings.

Spre deosebire de Adblock Plus, disponibil pentru utilizatorii de PC-uri sub forma unei extensii pentru web browser, Adblock Browser for Android este un web browser complet funcţional, propus ca alternativă pentru Google Chrome, Mozilla Firefox şi alte web browsere populare. Adblock Browser va putea fi descărcat şi instalat gratuit din magazinul Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult