Aplicaţia săptămânii: Addappt

20.06.2015
Aplicaţia săptămânii: Addappt

Platformă software: Android

Cândva, un simplu carneţel cu înregistrări scrise de mână, agenda de contacte a evoluat considerabil odată cu apariţia telefoanelor mobile şi apoi a dispozitivelor smartphone conectate la internet, fiecare contact din agendă putând avea asociat unul sau mai multe numere de telefon şi adrese email, pseudonim pentru reţele de mesagerie instant şi pagină de profil în reţelele de socializare.

Toate aceste informaţii trebuie gestionate într-un mod cât mai eficient, sincronizate între dispozitivele pe care le deţinem şi păstrate în copii de siguranţă, încât să nu fim puşi niciodată în situaţia de a pierde contacte importante atunci când telefonul mobil se defectează sau este furat. Mare parte dintre aceste cerinţe sunt deja respectate de agenda de contacte pusă la dispoziţie de Google pentru telefoanele cu sistem Android. Însă cu excepţia unor cosmetizări la nivelul interfeţei şi suport pentru sincronizare cu reţelele de socializare, aplicaţia oferită de Google nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului.

Aici intră în scenă Addappt, o alternativă pentru agenda de contacte a telefonului care promite actualizarea automată a informaţiilor pentru fiecare înregistrare din agendă. Astfel, dacă o persoană din agendă îşi schimbă locul de muncă, adresa unde locuieşte, numărul de telefon, adresa email sau adaugă o nouă modalitate de a fi contactat, informaţia va fi actualizată automat pentru oricine are contactul respectiv sincronizat cu Addappt.

La prima folosire, aplicaţia verifică mai întâi dacă printre înregistrările din agendă se numără şi contacte ce aparţin altor persoane care folosesc Addappt, actualizând automat informaţiile despre aceştia. În schimb, pentru contactele neînregistrate în sistem aplicaţia recomandă trimiterea de invitaţii, propunând conectarea acestora prin Addappt. Din păcate îndeplinirea acestei cerinţe, de a folosi un cont de utilizator (gratuit), este esenţială pentru ca sincronizarea contactelor să poată fi realizată automat. Însă odată ce toată lumea este conectată, activităţi cum este trimiterea manuală a mesajelor de informare sau contactarea directă a persoanelor din agendă pentru a informa despre schimbarea numărului de telefon sau adresa de email, vor fi de domeniul trecutului.

Proiectată cu o interfaţă simplă şi uşor de folosit, Addappt oferă practic acelaşi set de funcţii atât pe Android, cât pe dispozitivele cu sistem iOS. Fiecare contact din agendă are propria pagină cu informaţii detaliate, având loc pentru poză şi 5 butoane asociate cu acţiuni directe: apelare, trimite mesaj SMS şi email, buton tapp prin care putem trimite mesaje predefinite (ex. sunt pe drum) şi buton pentru coordonatele GPS.

Pagina de contact poate conţine şi alte informaţi detaliate, cum ar fi adresa de serviciu, adresa de domiciliu, aniversări şi data de naştere, adresa website-ului sau blog-ului personal, informaţii personale cum ar fi numele membrilor familiei şi coordonatele GPS. Desigur, fiecare utilizator poate alege exact ce informaţii pot fi adăugate în contactele sincronizate cu alţi utilizatori.

Chiar dacă pentru a ne bucura de întreaga funcţionalitate este necesar să convingem şi prietenii să folosească Addappt, aplicaţia poate fi un bun înlocuitor pentru agenda de contacte implicită de pe telefoane cu sistem Android chiar dacă sărim peste această etapă. Interfaţa simplă şi intuitivă ne permite să găsim uşor informaţiile de care avem nevoie, iar contactele adunate de-a lungul timpului pot fi sincronizate rapid între toate dispozitivele pe care folosim Addappt.

Addappt este o aplicaţie pentru Android şi iOS, disponibilă pentru instalare gratuit în magazinul Google Play, respectiv AppStore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult