Cum poţi instala Service Pack 3 pentru Windows XP

29.11.2007
Cum poţi instala Service Pack 3 pentru Windows XP

Chiar dacă au trecut mai bine de 6 ani de când a fost lansat, iar între timp Microsoft a scos şi Vista, Windows XP rămâne – pentru majoritatea utilizatorilor şi companiilor – cel mai de încredere sistem de operare al gigantului din Redmond. Stabilitatea şi viteza mai mult decât dubla sunt atuurile cu care Windows XP reuşeşte să îi ia faţa lui Vista. Ba chiar mai mult. Testele recente arată că şi update-urile de XP sunt mai bune decât cele de Vista. Service Pack 3 pentru XP va aduce un spor de performanţă de 10%, în timp ce Vista va căştiga mai puţin de 2% de pe urma primului său Service Pack.

Nici Service Pack 3 pentru XP şi nici Service Pack 1 pentru Vista nu sunt versiuni finale, iar data oficială de lansare este necunoscută. Probabil ambele vor fi finalizate anul viitor.

Există un truc foarte simplu prin care poţi instala Service Pack 3 pentru Windows XP încă de pe acum, chiar dacă oficial nu este disponibil pentru download. Sporul de viteză de 10% care reiese din teste este un motiv suficient de puternic pentru a nu mai aştepta lansarea oficială. Trebuie totuşi să ţii cont de faptul că nu este versiunea finală şi pot apărea diverse probleme. Însă eu am instalat deja Service Pack 3 pentru XP şi nu m-am lovit de nicio problemă, cel puţin până acum.

Aşadar, pentru a instala versiunea actuală de Service Pack 3 pentru XP, nu trebuie decât să urmezi 4 paşi:

1. Salvează acest fişier pe calculatorul tău: XPSP3.cmd (click dreapta pe link şi Save Target As in Internet Explorer sau Save Link As în Firefox).

2. Dă dublu click pe el. În acest fel, comanda care permite descărcarea şi instalarea Service Pack-ului, este salvată în regiştri.

3. Dă restart.

4. După restartare te duci la Windows Updates (fie prin intermediul pictogramei din meniul Start, fie accesând comanda cu acelaşi nume din meniul Tools al lui Internet Explorer). Dacă ai urmat întocmai instrucţiunile, vei avea pe lista High Priority un nou update intitulat Windows XP Service Pack 3 (32-bit x86) Release Candidate 1. Nu trebuie decât să-l selectezi şi să dai click pe Install Updates.

Service Pack 3 pentru Windows XP

Chiar dacă Microsoft menţionează pe site că Windows XP Service Pack 3 RC 1 are numai 70.6 MB, va trebui să te înarmezi cu ceva răbdare deoarece descărcarea şi instalarea update-ului va fi de durată. După terminarea instalării, la System Properties va scrie Microsoft Windows XP Service Pack 3, v.3244 (versiunea actuală).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News