Desktop App Converter, unealta care permite aducerea aplicaţiilor Win32 pentru desktop în Windows Store

31.03.2016
Desktop App Converter, unealta care permite aducerea aplicaţiilor Win32 pentru desktop în Windows Store

Microsoft a prezentat un nou convertor de aplicaţii pentru desktop, care va permite dezvoltatorilor de Win32 şi .NET să aducă pe Platforma Universală Windows cele peste 16 milioane de aplicaţii existente, adoptând formatul AppX (înlocuieşte EXE). Dezvoltatorii pot adăuga la acestea capabilităţile Platformei Universale Windows şi le pot publica în Windows Store.

Pentru dezvoltatorii .NET, Xamarin îngăduie partajarea cu uşurinţă a codului comun în aplicaţiile Windows, iOS şi Android, furnizând în acelaşi timp experienţa nativă pentru fiecare dintre platforme.

Noul convertor pentru aplicaţii desktop ar trebi să îmbunătăţească substanţial disponibilitatea aplicaţiilor în Windows Store.

Cei care doresc să experimenteze inovaţiile incluse în actualizarea aniversară Windows 10, o pot face participând la programul Windows Insider, pentru a instala ultimul build Windows 10 Preview. Începând de astăzi, dezvoltatorii din programul Windows Insider pot accesa SDK-ul preview al actualizării Windows 10 Aniversar pentru a explora noile capabilităţi.

Citeşte şi Microsoft anunţă Windows 10 Anniversary Update

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult