Windows 10 va putea fi încercat gratuit, fără cheie de instalare

Windows 10 va putea fi încercat gratuit, fără cheie de instalare

Pregătit pentru lansare peste doar câteva zile, Windows 10 va putea fi instalat ca upgrade gratuit de utilizatorii Windows 7 şi Windows 8.x în urma unui simplu download furnizat prin serviciul Windows Update. Însă noul sistem de operare va putea fi instalat şi pe dispozitive echipate cu alte versiuni Windows (ex. XP) şi chiar PC-uri fără sistem de operare,  procesul de instalare continuând fără introducerea unei chei de produs.

Windows 10 va putea fi încercat gratuit, fără cheie de instalare

Potrivit informaţiilor furnizate chiar de Microsoft, furnizarea unei chei de produs nu este solicitată celor care doresc să încerce Windows 10, funcţionalitatea sistemului de operare nefiind afectată. Totuşi, pentru a folosi Windows 10 pe termen lung, procesul de activare va trebui finalizat ulterior prin furnizarea unei chei de produs validă. Din fericire obţinerea acesteia nu va fi o problemă pentru utilizatori care deţin deja dispozitive pe care sunt instalate copii originale de Windows 7 sau Windows 8.x, upgrade-ul la Windows 10 putând fi rezervat şi obţinut gratuit.

Chiar dacă funcţionalitatea în ansamblu nu este restricţionată, trebuie ştiut că în perioada cât Windows 10 este utilizat fără încheierea procedurii de activare, anumite opţiuni pentru personalizare vor fi restricţionate, utilizatorii neputând aplica teme de interfaţă sau schimba imaginea de fundal.

  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult