Microsoft vorbeşte despre schimbările pregătite pentru Windows 9

Microsoft vorbeşte despre schimbările pregătite pentru Windows 9

Windows 9 continuă direcţia pornită de Windows 8.1, punând accent pe dezvoltarea interfeţei pentru mouse şi tastatură. Recunoscând greşelile făcute cu Windows 8, Microsoft anunţă că lucrează la închiderea prăpastiei dintre interfaţa pentru tablete şi cea pentru PC, promiţând un sistem Windows 9 care pune PC-ul pe primul loc.

Prin vocea vicepreşedintelui diviziei de marketing, Tony Prophet, Microsoft a clarificat câteva din declaraţiile făcute la conferinţa Build 2014, ce a avut loc în luna aprilie:

„Lucrăm din greu la următoarea versiune de Windows şi chiar dacă nu avem nimic de anunţat în acest moment vă voi împărtăşi câteva din noile funcţii la care ne-am gândit.”

Microsoft vorbeşte despre schimbările pregătite pentru Windows 9

Având în faţă captura de ecran prezentată la conferinţă, Prophet a vorbit despre reintroducerea Start Menu şi cum noua versiune cu Live Tiles-uri şi acces la aplicaţii Modern UI este mai bună decât cea disponibilă utilizatorilor de Windows 7.

„A doua funcţie la care ne gândim este suportul pentru rularea aplicaţiilor Modern UI în ferestre individuale pe desktop, adăugat în completarea modului full-screen pentru ecrane touch. Asta va permite folosirea mai multor aplicaţii Modern UI în ferestre suprapuse sau aşezate una lângă cealaltă, alături de aplicaţiile obişnuite pentru desktop.”

Microsoft încearcă să reducă separaţia între mediul pentru tablete şi cel desktop, introdusă de Windows 8 şi menţinută în mare măsură de Windows 8.1. Pentru scopul propus Microsoft va construi aşa numite „poduri inteligente”, care să permită celor două să funcţioneze ca un întreg. Percepută până acum ca un mediu străin, neprietenos utilizatorilor obişnuiţi cu versiunile anterioare de Windows, Modern UI rămâne interfaţă primară doar pentru dispozitivele cu ecran touch, în rest aplicaţiile pentru aceasta funcţionând alături de cele clasice pentru desktop, în ferestre individuale uşor de gestionat.

Vorbind despre „următoarea versiune de Windows”, Prophet nu a stabilit fără echivoc dacă se referă la Windows 9 sau încă o revizie pentru Windows 8, cum a fost 8.1. Potrivit unor surse apropiate companiei, o astfel de actualizare ar putea veni chiar în această toamnă, pregătind lansarea Windows 9 de anul viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult