Facebook Messenger pentru Android primeşte îmbunătăţiri

21.09.2012
Facebook Messenger pentru Android primeşte îmbunătăţiri

Aplicaţia Facebook Messenger pentru Android a ajuns la o nouă versiune, ce adaugă suport pentru gruparea mesajelor într-un fir de discuţie comun şi comunicarea prin mesaje SMS.

 Facebook Messenger pentru Android

Cu noua funcţie, mesajele SMS recepţionate pe telefonul mobil pot fi citite şi din aplicaţia Facebook Messenger. Pentru a nu crea confuzie şi duce la rătăcirea mesajelor, fiecare SMS primit ajunge şi în inbox-ul aplicaţiei de mesagerie a telefonului mobil. Din considerente de protejare a intimităţii, mesajele SMS nu sunt publicate în paginile reţelei de socializare şi sunt vizibile doar din aplicaţia Messenger instalată pe telefonul care le-a primit. Trebuie ştiut că suportul pentru mesaje SMS este oferit numai pentru anumite modele de telefoane Android. Lista dispozitivelor suportate cuprinde deocamdată modelele HTC EVO 3D, HTC One X, HTC Wildfire S, LG Optimus Black, LG Optimus Hub, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy SIII şi Samsung Galaxy Y.

 Facebook Messenger pentru Android

Lista noutăţilor cuprinde şi un panou de tip slide-out, în care putem vedea cine este online pe Facebook. Conversaţiile purtate cu prieteni sunt grupate într-un sistem de balonaşe, prin care putem urmări mai uşor firul discuţiei. Indicatorul „last active”, prezent în dreptul fiecărui utilizator din listă, ne arată când au fost ultima oară online. Secţiunea „favorites” grupează utilizatorii cu care obişnuim să comunicăm mai des.

Ajutată de noile funcţii, aplicaţia Facebook Messenger tinde spre statutul de locaţie centrală pentru toate formele de comunicare desfăşurate pe telefonul mobil. Alături de versiunea pentru Android, Facebook va lansa şi o aplicaţie actualizată pentru dispozitivele Apple iOS, însă aceasta nu va include suportul pentru gruparea mesajelor în fire de discuţie. De vine pare să fie chiar Apple, compania refuzând să permită includerea acestei funcţii pentru dispozitivele sale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult