IKEA transformă redecorarea bucătăriei într-un joc VR

05.04.2016
IKEA transformă redecorarea bucătăriei într-un joc VR

IKEA se alătură trendului VR lansând o aplicaţie  care-ţi permite să încerci diverse scenarii pentru redecorarea locuinţei, folosind replici virtuale ale mobilierului IKEA.

Oferită gratuit, aplicaţia IKEA VR Experience este compatibilă cu headset-ul HTC Vive şi foloseşte motorul grafic Unreal Engine 4, recunoscut pentru capabilităţile de redare aproape fotorealistă a obiectelor de mobilier şi decoraţiuni interioare.

Presupunând că deţin deja kit-ul HTC Vive, utilizatorii vor putea decora una din cele trei bucătării virtuale folosind oricare din modelele de mobilier din catalogul IKEA, testând pe loc diverse variante de culoare şi design, vizionând simularea de la înălţimea unui adult sau din perspectiva unui copil.

Fiind prima încercare a companiei în domeniul VR, aplicaţia IKEA VR Experience va continua să fie îmbunătăţită pe baza impresiilor lăsate de utilizatori.

Credem că realitatea virtuală  va avea un rol important în viitorul clienţilor noştri. Spre exemplu, într-o zi tehnologia va permite clienţilor să încerce o varietate de soluţii pentru mobilarea locuinţei înainte de a o alege pe cea care li se potriveşte cel mai bine”, declară Jesper Brodin, director manager al IKEA în Suedia.

Aplicaţia IKEA VR Experience este oferită pe Steam ca joc free-to-play, numai utilizatorilor HTC Vive.

Citeste şi Jocurile VR, aşteptate cu mai mare entuziasm decât se credea

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult