Noi detalii despre Office 2013 pentru Windows RT: limitări şi disponibilitate

14.09.2012
Noi detalii despre Office 2013 pentru Windows RT: limitări şi disponibilitate

Windows RT, versiunea pentru platformele ARM a sistemului de operare Windows 8, va vedea lumina zilei odată cu fratele său mai mare la sfârşitul lunii octombrie. Dacă Windows 8 este însă un sistem de operare x86 ascuns după interfaţa Modern UI, versiunea ARM este o platformă software complet nouă pentru lumea Windows, care suferă de o serie de limitări şi al cărei succes depinde de suita de aplicaţii Office 2013.

Un rival pentru platformele Android, iOS sau BlackBerry Tablet OS, Windows RT va oferi un mod de lucru desktop însă nu şi posibilitatea rulării în cadrul acestuia a aplicaţiilor scrise de terţi, care vor trebui să se mulţumească cu dezvoltarea WinRT pentru Modern UI.

Limitat oricum de lipsa unor produse software pentru ARM, Windows RT are avantajul de a permite rularea suitei Office 2013 într-un mediu mult mai bine optimizat pentru productivitate decât Modern UI. Preinstalat, împreună cu alte produse precum Notepad sau Paint, acestea vor fi singurele aplicaţii care vor rula în modul desktop pe Windows RT.

Microsoft a oferit ieri o serie de detalii suplimentare despre viitoarea versiune Office 2013 pentru Windows RT. Faţă de versiunea pentru Windows 8, aceasta va suferi o serie de limitări impuse de resursele hardware mai modeste oferite de tabletele pe care acesta va rula. Singura versiune care va fi oferită va fi Office Home & Student 2013 RT, aceasta urmând să includă produsele Word, Excel, PowerPoint şi OneNote, iar aceasta va fi văduvită de suportul pentru macro-uri sau add-on-uri bazate pe ActiveX, va avea compatibilităţi limitate cu formatele PowerPoint şi Equation Editor, va oferi suport limitat pentru modelele de date din Excel şi va elimina înregistrarea audio/video din PowerPoint şi OneNote.

Conform informaţiilor oferite de Microsoft, Office Home & Student 2013 RT va fi disponibil la lansarea Windows RT doar în versiune pentru testare, la fel ca alternativa desktop Office 2013, o actualizare gratuită la versiunea completă urmând să fie lansată undeva în intervalul noiembrie 2012 – ianuarie 2013, în funcţie de localizare.

Word 2013, ceva mai limitat decât versiunea x86

Urmărește Go4IT.ro pe Google News