Top 5 managere de download gratuite

27.02.2009
Top 5 managere de download gratuite

Deşi nu mai sunt la fel de utile ca pe vremea dialup-ului, managerele de download-uri se dovedesc extrem de utile în multe situaţii. De exemplu, când trebuie să descarci fişiere mari, poţi profita de funcţia de segmentare a fişierului sau de faptul că poţi întrerupe oricând download-ul (dacă şi serverul oferă această facilitate).

Managerele de download moderne au o mulţime de funcţii utile. Însă de departe cel mai importat lucru la un download manager este viteza de descărcare. Iar aceasta depinde de tehnologia folosită de fiecare program.

Free Download Manager

Având un nume extrem de sugestiv, Free Download Manager este un program în care poţi avea încredere că va duce la bun sfârşit şi în timp scurt descărcarea fişierelor de pe Internet. Oferă suport (se integrează, preia link-uri) pentru cele mai populare browsere: Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome şi Safari.

Free Download Manager

Unul dintre atuurile sale este faptul că poate descărca un număr mare de tipuri de fişiere şi formate. Free Download Manager poate descărca, printre altele, clipuri video în format flash. De asemenea, cunoaşte protocolul BitTorrent.

FlashGet

Bătrânul FlashGet, cel care făcea furori pe vremea dialup-ului, nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. În afară de viteza sporită de download, FlashGet nu se laudă cu foarte multe facilităţi. Însă, printre altele, poate scana automat fişierele descărcate cu ajutorul antivirusului instalat.

FlashGet

Gigaget

Deşi este mai puţin cunoscut, Gigaget este un foarte rapid manager de download-uri. Poate monitoriza link-urile din Internet Explorer, Firefox precum şi cele copiate din clipboard. Există totuşi unele probleme în Vista cu sistemul de monitorizare.

Gigaget

Orbit Downloader

Orbit Downloader este o altă soluţie pe care o poţi lua în calcul pentru job-ul de download manager gratuit. Are o interfaţă curată, este uşor de folosit şi consumă puţine resurse. Poate intercepta link-urile din Internet Explorer, Firefox şi Opera.

În afară de tipurile standard de fişiere, Orbit Downloader se pricepe şi la formatele de streaming. Asta înseamnă că poţi descărca cu el şi filmuleţele care sunt disponibile pe net prin streaming.

Orbit Downloader

DownThemAll!

DownThemAll! este o extensie de Firefox şi ca urmare doar utilizatorii acestui browser vor putea profita de funcţiile acesteia. Poate descărca într-o singură operaţiune un număr foarte mare de fişiere. De exemplu, poate descărca toate fişierele cu extensie .mp3 dintr-o pagină. Chiar dacă sunt mai multe tipuri de fişiere, cu ajutorul filtrelor, se pot descărca doar mp3-urile.

DownThemAll!

Bineînţeles că există şi multe alte managere de download. Însă acestea sunt unele dintre cele mai bune şi, mai ales, sunt toate gratuite. Personal, ca utilizator înfocat de Firefox, prefer DownThemAll!.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News