Windows Live Messenger 9, mai devreme cu 2 ani

Windows Live Messenger 9, mai devreme cu 2 ani

Într-o ţară în care Yahoo! Messenger face legea, concurentul şi în acelaşi timp fratele său de reţea, Windows Live Messenger 9, trece aproape neobservat. Însă nu toţi ştiu că reţelele celor două reţele sunt parţial unificate. Sunt unificate în sensul în care un utilizator de Yahoo! Messenger poate adăuga în listă şi comunica cu altul care foloseşte Windows Live Messenger. Şi invers, bineînţeles. Sunt doar parţial unificate pentru că schimbul de informaţii dintre cele două reţele se rezumă la text. Nu pot fi, de exemplu, realizate convorbiri audio.

Windows Live Messenger Windows Live Messenger este numele pe care Microsoft l-a ales pentru clasicul MSN Messenger pentru a scoate în evidenţă apartenenţa la suita de produse şi servicii online a gigantului din Redmond. Versiunea actuală de Windows Live Messenger este 8.1. Cei de la Microsoft au lăsat să se înţeleagă faptul că viitorul update major, Windows Live Messenger 9, va fi disponibil abia în 2009. Până atunci, numai un grup restrâns de testeri vor avea acces la acesta. go4it.ro a reuşit să intre în posesia kitului de Windows Live Messenger 9 pentru a arunca o privire la facilităţile viitoarei aplicaţii.

Logare de pe mai multe calculatoare

Windows Live Messenger 9 se inspiră de la Google Talk şi permite logarea pe acelaşi cont de la mai multe calculatoare. În practică, asta înseamnă că vei putea avea messenger-ul deschis atât acasă, cât şi la serviciu, deşi nu te va ajuta cu nimic. Banala şi (din punctul meu de vedere) inutila funcţie a primit de la Microsoft pompoasa denumire Multiple Points Of Presence.

Sunete individuale

Chiar dacă funcţia de mai sus este împrumutată de la alt program, nu trebuie să trăieşti cu impresia că Microsoft nu face decât să copieze ideile altora. Windows Live Messenger 9 vine cu o serie de opţiuni originale pe partea de sunet. În viitoarea versiune, fiecare utilizator va putea să aleagă un anumit sunet pe care cei ce îl au în listă vor auzi de fiecare dată când acesta se loghează. Astfel, prietenii tăi vor şti când ai intrat pe messenger fără să se mai uite la mica fereastră de notificare din dreapta jos. Noua funcţie se numeşte Signature Sounds.

Windows Live Messenger 9

Teoretic, această funcţie ar trebui să-ţi dea de gândit. Dacă ai o listă de 50 de contacte şi fiecare îşi alege un sunet propriu s-ar putea să cedezi nervos în scurt timp. Noroc că cei de la Microsoft au luat în considerare acest aspect şi au inclus posibilitatea dezactivării tuturor aşa-numitelor Signature Sounds.

Aceeaşi funcţie poate fi folosită şi în sens invers. Adică tu poţi să atribui un sunet fiecărui contact pe care să îl auzi în momentul logării. Este o funcţie identică cu cea a tonurilor de apel de pe telefoanele mobile.

Windows Live Messenger 9

Securitate îmbunătăţită

Microsoft spune că Windows Live Messenger 9 va oferi o securitate sporită prin intermediul unui eficient filtru anti-spim. Spim este denumirea generică a spamului primit pe messenger. Nu am avut de a face cu spim până acum pe Windows Live Messenger, aşa că nu sunt în măsură să mă pronunţ în legătură cu eficienţa acestui nou filtru. Va trebui să-i credem pe cuvânt pe producători deocamdată.

În afară de funcţiile amintite, Windows Live Messenger 9 va mai permite folosirea GIF-urilor animate ca avatar.

Acestea sunt în prezent toate noutăţile pe care Windows Live Messenger 9 le aduce. Deşi este posibil ca în viitor să fie adăugate şi altele, nu pot decât să-mi exprim dezamăgirea şi să spun că mă aşteptam la mai mult de la update major ca acesta. Totodată mă întreb de ce au nevoie cei de la Microsoft de încă doi ani de lucru la această versiune atât de sărăcăciosă? Consider că puţinele funcţii noi nu justifică timpul acordat dezvoltării lui Windows Live Messenger 9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News