India intră într-un club select – a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală

19.01.2018
India intră într-un club select - a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală

India a lansat cu succes o rachetă balistică intercontinentală şi a intrat într-un club select de ţări care dispun de astfel de arme. Testul vine într-o perioadă în care relaţiile cu ţările vecine China şi Pakistan sunt tensionate.

Racheta Agni 5 a fost testată cu succes pe 18 ianuarie, ajungând la o ţintă aflată la o distanţă de peste 4.800 de kilometri în 19 minute, potrivit Ministerului Apărării din India.

Agni 5 a fost lansată de pe un lansator mobil. Astfel, India devine a cincea ţară din lume care deţine astfel de arme funcţionale, alături de China, SUA, Coreea de Nord şi Rusia. Sunt şi alte state, precum Marea Britanie, Franţa sau Pakistan, care deţin arme nucleare, dar nu şi rachete balistice care pot fi lansate de pe uscat. Aceste ţări se bazează pe submarine şi bombardiere în eventualitatea unui atac nuclear. 

Agni 5 are o lungime de 16,7 metri, trei trepte şi este capabilă să transporte o încărcătură de 1,5 tone. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult