Dell Latitude 10 – tabletă Windows 8 cu baterie detaşabilă

19.09.2012
Dell Latitude 10 - tabletă Windows 8 cu baterie detaşabilă

Dell Latitude 10 este o tabletă Windows 8 cu ecran de 10.1 inch, creată pentru utilizatori din mediul busines.

Dell Latitude 10

Gândită pentru portabilitate maximă, Latitude 10 vine cu acumulator detaşabil de 30 Whr, ce poate fi înlocuit rapid cu o rezervă dacă nu avem acces la adaptorul AC. Configuraţia tabletei este realizată în jurul unui procesor Intel Atom din familia Clover Trail, asistat de 2 GB memorie RAM. Sistemul de operare este găzduit pe un dispozitiv SSD cu capacitatea de 128 GB. Opţiunile pentru conectivitate includ suport WiFi N şi Bluetooth, iar opţional putem avea şi suport 3G.

Tableta cu greutate de 680 grame măsoară doar 1 cm grosime şi include cameră foto de 8 MP, respectiv webcam cu rezoluţie 720p. Ecranul cu interfaţă capacitivă suportă gesturi multi-touch cu până la 10 puncte de contact, iar atunci când este nevoie de mai multă precizie poate fi controlat şi cu ajutorul unui stylus. Rezoluţia 1366×768 pixeli poate părea mică după standardele actuale, însă suntem asiguraţi că interfaţa pe bază de tile-uri a sistemului Windows 8 este bine adaptată pentru acest format.

Dell Latitude 10 - vedere spate

Fiind vorba de o tabletă pentru mediul de afaceri, Dell oferă ca dotare opţională şi un productivity dock – accesoriu de forma unui suport de susţinere, uilat cu patru conectori USB 2.0, interfaţă Gigabit Ethernet şi o ieşire HDMI. Odată aşezată în suportul special conceput, prevăzut cu mecanism ce permite ajustare înclinaţiei, tableta ia rolul unui PC desktop şi poate fi controlată cu un set de tastatură şi mouse ataşate prin interfaţă USB. Pe lista accesoriilor opţionale mai intră un cititor de amprente şi card reader extern.

Productivity dock

Fiind vorba de o tabletă cu arhitectură x86, utilizatorii au acces la întreaga colecţie de aplicaţii Windows, iar interfaţa Windows 8 special adaptată pentru ecrane touch promite să facă uitată stângăcia vechilor tablete cu Windows 7. Adăugând în ecuaţie şi posibilitatea de convertire în PC desktop, Dell speră să atragă câţi mai mulţi adepţi din mediul business, în ciuda popularităţii de care se bucură în prezent tabletele Apple cu sistem iOS.

Dell Latitude 10 - productivity dock

Tableta Dell Latitude 10 nu a primit încă un preţ oficial şi nici dată de lansare, dar cu siguranţă nu va trebui să aşteptăm mai mult decât 26 octombrie, când Microsoft va prezenta oficial noul sistem de operare Windows 8.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult