Evolio lansează Aria Mini, o tabletă dual-core cu ecran de 8 inch

19.02.2013
Evolio lansează Aria Mini, o tabletă dual-core cu ecran de 8 inch

Evolio, un producător autohton cunoscut prin oferta produse cu preţuri accesibile, a lansat prima sa tabletă cu ecran de 8 inch, modelul Aria Mini.

Evolio Aria Mini

Tableta Evolio Aria Mini vine echipată cu ecran multitouch capacitiv de 8 inch, cu rezoluţie 1024×768 pixeli – similară celei folosită la tabletele din seria iPad 2, dar restrânsă pe o suprafaţă mai mică. Ecranul cu densitate 160 ppi promite astfel imagini mai clare decât suntem obişnuiţi să întâlnim la tabletele din categoria inferioară de preţuri, dar şi unghiuri de vizibilitate mai permisive şi culori mai bogate, permise prin folosirea unui panou cu tehnologie IPS.

În carcasa cu un design simplu şi destul de suplă a încăput un acumulator Li-ion de 4500 mAh, ce asigură necesarul de energie pentru ecran şi chipset-ul dual-core la 1.5 GHz. Provenit din seria Rockchip RK3066, acesta foloseşte nuclee ARM Cortex-A9 şi vine echipat cu GPU Mali-400, promiţând un nivel de performanţă competitiv pentru categoria de preţ în care este încadrată tableta. Sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean este acomodat în memoria internă de 8 GB (extensibilă cu până la 32 GB prin ataşarea unui card microSDHC) şi are la dispoziţie 1 GB memorie RAM.

Evolio Aria Mini

Aria mini dispune de o cameră frontală cu rezoluţie 0.3 MP şi o cameră secundară de 2 MP, la care putem apela pentru poze şi captură video la rezoluţie HD. Pentru a da un plus de valoare produsului, Evolio livrează ca dotare opţională pentru Aria Mini şi un Kit DVR, compus din braţ de prindere pentru parbriz şi alimentator auto, ce permite folosirea tabletei ca GPS auto şi filmarea traseului în timpul călătoriei.

Alături de suportul pentru conexiune Wireless N şi Bluetooth, putem utiliza tableta şi pentru sesiuni de internet mobil, ataşând la portul USB un modem 3G extern.

Tableta Aria Mini vine la pachet cu garanţie Evolio de 5 ani (1 an pentru acumulatorul Li-Ion) şi este disponibilă în două variante: Wi-Fi şi 3G la preţuri de vânzare de 799 lei, respectiv 1049 lei (TVA inclus).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult