Google prezintă tableta Nexus 10 – preţuri, specificaţii şi disponibilitate

30.10.2012
Google prezintă tableta Nexus 10 - preţuri, specificaţii şi disponibilitate

Nexus 10, tableta Samsung cu ecran de 10.1 inch creată sub brandul Google Nexus, a fost prezentată oficial pe blog-ul Google. Sunt dezvăluite preţurile de vânzare şi data la care noua tabletă va ajunge în magazine, dar şi lista completă cu specificaţii.

Google Nexus 10 by Samsung

Cunoscută mai întâi printr-o prezentare neoficială, tableta Samsung Nexus 10 trebuia să fie lansată încă din cursul zilei de ieri, cu ocazia unui eveniment organizat de Google la New York. Sosirea uraganului Sandy a lăsat însă o metropolă americană practic paralizată de inundaţii şi vânt puternic, pe jumătate în beznă în urma penelor de curent şi cu întregul sistem de transport în comun suspendat pentru cel puţin două zile. Astfel, un eveniment de lansare cu public a ajuns să se rezume la o simplă prezentare pe blogul oficial, care din fericire nu ar trebui să întârzie sosirea tabletei în magazine.

Aşa cum am aflat din primele informaţii neoficiale, tableta Nexus 10 este livrată cu sistemul Android 4.2 şi este realizată în jurul unei platforme cu chipset Samsung Exynos 5250, echipat cu două nuclee ARM Cortex A-15 la 1.7 GHz şi un GPU Mali T604, cu performanţe adecvate cerinţelor ecranului cu rezoluţie înaltă. Configuraţia este ajutată de 2 GB memorie RAM şi un acumulator Li-Polymer de 9000 mAh, garantat pentru 9 ore timp de redare video, sau peste 500 ore în stand-by. Alături de setul obişnuit cu senzori de proximitate şi accelerometru, mai avem la dispoziţie conectivitate NFC şi WiFi, iar pe partea de multimedia avem o cameră foto de 5 MP şi cameră frontală de 1.9 MP pentru apeluri video.

Google Nexus 10 by Samsung - vedere spate

În ciuda setului de specificaţii foarte îndrăzneţ, tableta Google Nexus 10 se lansează cu un preţ de pornire de 399 dolari pentru versiunea cu 16 GB memorie internă şi 499 dolari pentru cea de 32 GB. Pentru preţul plătit ne alegem cu un ecran de rezoluţie 2560×1600 pixeli (300 ppi), despre care Google afirmă că oferă cea mai înaltă rezoluţie întâlnită până acum la o tabletă.

Tabletele Nexus 10, Nexus 7 şi telefonul Nexus 4

Tableta Google Nexus 10 by Samsung va putea fi cumpărată începând cu 13 noiembrie din magazinul oficial Google Play Store, dacă locuiţi în regiuni ca Statele Unite, Mare Britanie, Australia, Franţa, Germania, Spania, Canada sau Japonia. Urmând exemplu tabletei Nexus 7, probabil că nou lansata tabletă Nexus 10 va ajunge în România mai întâi prin canale neoficiale şi la preţuri considerabil mai mari decât cele menţionate mai sus, urmând ca disponibilitatea în magazine să fie asigurată prin canalele oficiale la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult